Horeca & voeding

IJ(s)maken vanuit de basis

Doel is om ijsbereiders te laten kennismaken met de mogelijkheden om van verse basisproducten ijs te bereiden.
Door zelf samenstellingen te maken voor pasta's, sauzen, variëgati en infusies haal je meer uit het ambacht en onderscheid je je van collega's. Daarnaast is het mogelijk om de smaak naar eigen wens aan te passen. De cursus heeft een grotendeels praktische benadering met de toevoeging van de bijbehorende theorie.

Cursisten kunnen worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen dat ze de cursus ijsbereider met een diploma hebben afgesloten.

Cursusdata staan vermeld op www.ijscentrum.nl/cursussen

Duur

De cursus wordt in een dag aangeboden van ongeveer 8 uur.

 

€ 145,00 (excl. btw), voor VAIJ-leden € 125,00- , dit is inclusief koffie/thee, lunch, lesmateriaal en recepturen.

Jacques Vos
Marijkeweg 20, 6709 PG Wageningen
026 3129623
ijscentrum@rijnijssel.nl
www.ijscentrum.nl

Lesdetails

De cursus is opgedeeld in vier thema's:

  1. Warme en koude infusies
  2. Sauzen en toppings
  3. Variëgato
  4. Gebruik van basisingrediënten om een ijscompositie op smaak te brengen zonder fabrieksmatig geproduceerde pasta's.