Horeca & voeding

IJs & patisserie

Wilt u zelf uw patisserie maken? Op basis van pure grondstoffen, zonder halffabricaten aan de slag?
De cursus IJs & Patisserie, ontwikkeld door het IJscentrum, heeft een sterk praktisch karakter.
In deze cursus wordt alle patisserie volledig zelf bereid. De cursus wordt verzorgd door Meesterijsbereider en patissier Rob van der Maas.
 
Het doel is het aanleren van technieken voor het bereiden en verwerken van ijs en patisserie-elementen tot ijsgebak en ijsdesserts.

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van het ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil bekwamen in het ontwikkelen van nieuwe producten en het ontwerpen en presenteren van moderne ijscreaties.
 

Vooropleiding

Cursisten kunnen worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider, óf een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig te hebben gevolgd en met goed gevolg te hebben afgelegd. Het is noodzakelijk om voldoende praktijkervaring te hebben in het bereiden van ambachtelijk ijs.

Voor cursusdata zie www.ijscentrum.nl/cursussen

€ 425,00 (excl. btw), inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Jacques Vos
Marijkeweg 20, 6709 PG Wageningen
026 3129623
ijscentrum@rijnijssel.nl
www.ijscentrum.nl

Lesdetails

  • Het bereiden van diverse ijssoorten.
  • Het bereiden en verwerken van diverse beslagsoorten.
  • Het bereiden en verwerken van schuimsoorten.
  • Het bereiden van verwerken van verschillende glacages.
  • Het inzetten van taarten en gebakvormen.
  • Het op de juiste wijze lossen van ingezette vormen.
  • Het afwerken van ijstaarten en -gebak.
  • Met verwerken van chocolade tot decoraties en garnituren.
  • Het verwerken van diverse ijssoorten in dessertglaasjes.
  • Het presenteren van ijstaarten, -ijsgebak en ijsdesserts.

Werkwijze

  • De patisserie onderdelen worden door een klassikale demonstratie uitgelegd waarna de deelnemers hier zelf mee aan de slag gaan.
  • Er wordt in de praktijk gewerkt in groepjes van twee personen.
  • Iedere groep presenteert aan het eind van de cursus zijn/haar producten.

Belangrijk

  • De deelnemer dient in de praktijklessen vakkleding te dragen volgend HACCP-normen (stevige schoenen, bakkers/koksbroek, buis en bakkers- of koksmuts).

Mogelijkheid tot overnachten
Voor deelnemers die willen blijven overnachten, bestaat de mogelijkheid om tegen een voordelig tarief gebruikt te maken van onze hotelaccommodatie 'Hotel De Nieuwe Wereld'. U kunt reserveren onder nummer 026 3129604. Onder vermelding van cursus IJs & Patisserie.

Open inschrijving  

Dit aanbod wordt gegeven op basis van open inschrijving, u kunt zich hiervoor voorlopig aanmelden via training-opleiding@rijnijssel.nl. Wanneer er voldoende deelnemers zijn om te kunnen starten wordt er een startdatum vastgelegd en kunt u zich definitief inschrijven ia ons inschrijfformulier. Bij voldoende inschrijvingen gaat het aanbod definitief van start.