Zorg & Welzijn

Knipkaart verpleegtechnische handelingen

In uw werk als verpleegkundige, verzorgende (IG) en helpende kan het voorkomen dat u zichzelf niet meer vaardig (bekwaam) acht om bepaalde verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Mede door de wet BIG bent u zelf verantwoordelijk om uw eigen vaardigheden (bekwaamheid) op peil te houden. Het kan daarom noodzakelijk zijn om in korte tijd een handeling op te frissen door te oefenen en te laten toetsen zodat u verantwoorde zorg kunt blijven geven.

Met de 'Knipkaart verpleegtechnische handelingen' kunt u zelf bepalen welke handelingen u op wilt frissen in het Skillslab van Rijn IJssel om weer vaardig te worden of uw vaardigheid te behouden.
U bent na toetsen weer in staat om de handeling verantwoord uit te voeren in een oefensituatie.

Verpleegkundigen (BIG geregistreerd), verzorgenden (IG) en helpenden Zorg & Welzijn, die werkzaam zijn in de praktijk en zich willen blijven bekwamen in de verpleegtechnische handelingen.

Bekijk het schema wat voor wie geschikt is.

Investering Knipkaart

  • 2 knippen, kosten €   59,00 excl. btw
  • 8 knippen, kosten € 236,00 excl. btw
  • 12 knippen, kosten € 354,00 excl. btw

Inschrijven voor oefenen/toetsen
Op vrijdag
08.30-09.15 uur
09.15-10.00 uur
10.15-11.00 uur
11.00-11.45 uur

Rijn IJssel Training & Opleiding
026 3537260
training-opleiding@rijnijssel.nl

Het oefenen van de handeling gebeurt in een leerrijke omgeving van het Skillslab Rijn IJssel. U oefent zelfstandig alleen die verpleegtechnische handelingen waar u behoefte aan heeft. U bereidt zich voor met behulp van de Vilans-protocollen, waar achtergrondinformatie aan toegevoegd is.

Er wordt geadviseerd om met twee personen te komen om te oefenen. Het leerrendement is dan hoger. Eén persoon voert de handeling uit en de andere persoon observeert of de handeling volgens protocol correct is uitgevoerd.

In het Skillslab is een instructeur aanwezig die eventuele vragen kan beantwoorden.

Voorwaarden voor gebruik

  • Een oefenmoment duurt 45 minuten, gedurende deze tijd kunt u één handeling oefenen (= 1 knip) of één handeling laten toetsen (= 1 knip).
  • Er kunnen maximaal twee handelingen per keer geoefend of getoetst worden.
  • De Knipkaart kan door meerdere personen gebruikt worden.

Werkwijze en planning

Met behulp van dit schema kunt u bepalen of de knipkaart geschikt is in uw situatie. Heeft u toch nog vragen dan kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur via 06 41312743, u krijgt dan een medewerker van het Skills te spreken. Dagelijks van 08:30-12:00 uur.

Afsluiting

Bij een voldoende voor de toets ontvangt u een bewijs van deelname van Rijn IJssel Training & Opleiding.