Home

IT-opleidingen mbo

Student staat met een laptop in de hand in een ict kast met kabels

Ben jij op zoek naar IT-opleidingen op mbo-niveau? De wereld van informatietechnologie verkennen? Geef je carrière een vliegende start. Lees dan gauw verder! Maak kennis met de wereld van IT en ontdek waarom deze mbo-opleidingen zorgen voor een succesvolle carrière in de technologie-industrie.

Video bekijken?

Sta dan cookies toe om de video af te spelen

Verschil IT-en ICT-opleidingen

Voordat jij je aanmeldt voor een van onze opleidingen, willen we het graag nog hebben over IT en ICT. Het lijkt op elkaar, maar toch is het anders. IT en ICT worden vaak door elkaar gebruikt, maar het zijn 2 verschillende begrippen. Weet jij het verschil? Wij leren het je! :

IT

  • IT staat voor Informatietechnologie
  • IT verwijst naar het gebruik van computers en software
  • IT omvat het beheren en verwerken van gegevens

ICT

  • ICT staat voor Informatie- en Communicatietechnologie
  • ICT omvat IT plus communicatiesystemen en netwerken

Voorbeeld:

IT draait om technologie voor informatiebeheer. Neem bijvoorbeeld een bedrijf dat een nieuw klantrelatiebeheer systeem (CRM) wilt. Het IT-team kiest welke hardware en software wordt gebruikt, configureert de servers en beheert de database. Zij zorgen ervoor dat het systeem technisch soepel functioneert.

ICT combineert informatiebeheer en communicatie in de dagelijkse bedrijfsprocessen. Zo maken ICTers het in de zorg mogelijk om patiëntendossiers en andere medische systemen digitaal efficiënt te beheren. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen?

Student staat in een kast met allemaal kabels en heeft een kabel in de hand

Waarom kiezen voor onze mbo IT-opleidingen?

IT-opleidingen op het mbo zijn praktisch opgezet. Je ontwikkelt vaardigheden die direct toepasbaar zijn binnen het werkveld. Grijp de kans om te werken met ingewikkelde technologie. Doe hands-on ervaring op en fiks alle IT-problemen bij meerdere bedrijven!

Diverse opleidingen

Expert IT systems and devices

Of je nu geïnteresseerd bent in softwareontwikkeling, ICT-systemen, servers, beveiliging, adviseren en/of delegeren, de studie Expert IT systems and devices is super breed!

Leer de ins en outs van ICT-systemen. Inclusief hardware-aansluiting en -onderhoud. Je wordt een expert in het beveiligen van netwerken tegen virussen. Met jouw kennis van de cloud is je toekomstige werkgever helemaal in de wolken.

Software developer

Ben jij klaar om geweldige apps, software en games te maken? Dan is vanuit de mbo IT-opleidingen, Software developer iets voor jou!

Verdiep je in conceptueel denken en ontdek hoe je naadloos kunt werken met verschillende programmeertalen. Jij wordt de meester in het creëren, testen en optimaliseren van software.

Allround medewerker IT systems and devices

Houd jij ervan om lekker allround te kunnen werken bij een groot ICT-bedrijf? Neem dan eens een kijkje bij onze IT-opleiding: Allround medewerker IT systems and devices.

Leer samenwerken met andere "ICT-collega's". Ontwikkel je kennis van diverse netwerken, informatie- en mediasystemen. Zo ben jij straks de go-to IT-expert voor bedrijven!

Video bekijken?

Sta dan cookies toe om de video af te spelen

Jouw opleiding

De IT-opleidingen mbo zijn niveau 3- en 4. Gevestigd op het ENKA-campus en heet Tech Plaza. Op deze plek zitten alle techniek-, ICT-, en laboratoriumopleidingen. Wil je precies weten hoe ver het reizen is voor jou? Met onze routebeschrijving kom je erachter. Of ben je benieuwd hoe ons Tech Plaza eruit ziet? Neem dan de Virtual Tour!

Meld je aan voor een mbo IT- of ICT-opleiding!

Zie jij jezelf al lopen op onze Tech Plaza? Meld je aan voor beheer it-systemen of software ontwikkeling! Kijk je liever eerst een keertje mee? Of wil je vragen stellen aan onze studenten en docenten? Kom dan langs op onze open dag!

Wil je sneller antwoord? Mail of Whatsapp ons gerust!