Home

Studeren in het buitenland

Naar het buitenland

Een buitenlandse stage? Een kijkje nemen in het buurland? Deelnemen aan internationale wedstrijden? Studeer je bij Rijn IJssel, dan ligt dat binnen handbereik. We kijken over grenzen heen. Studenten en medewerkers richten zich meer en meer op buitenlandse bedrijven, instellingen en opleidingen. We bieden studenten boeiende stagemogelijkheden in het buitenland aan. Voor veel van deze projecten worden Europese subsidies aangewend.

Wereldwijde kansen

Samenwerking

De afgelopen jaren zijn er veel samenwerkingsverbanden met internationale organisaties ontstaan. Dicht bij huis, maar ook verder weg in andere continenten. Zo liggen er onder andere contacten met Duitsland, België, Spanje, Zweden, Curaçao, de Verenigde Staten, Engeland en Finland. De mogelijkheden zijn legio. Uitwisselingen, excursies, stages, internationale wedstrijden en het volgen van onderwijs. Zo leer je andere culturen, talen en onderwijssystemen kennen. Na zon ervaring in het buitenland, keer je vol indrukken terug.

Bij het buurland

De EUREGIO Rijn-Waal speelt een belangrijke rol binnen het internationaliseringsprogramma van Rijn IJssel. Onze regio grenst aan Duitsland en de EUREGIO maakt zich sterk voor de samenwerking tussen Nederland en Duitsland, met name in de grensstreek. Het doel: samen leven en werken in één verzorgingsgebied. Na je afstuderen is het immers ook mogelijk een baan over de grens te zoeken.

De EUREGIO stelt diverse subsidies beschikbaar. Rijn IJssel zet deze in om studenten de beroepscultuur, de taal en het werkveld van het buurland te leren kennen, onder andere door middel van uitwisselingen en stages. Zo kun je al tijdens je opleiding werkervaring over de grens opdoen en je oriënteren op een mogelijke baan in Duitsland.

Ook voor medewerkers

Niet alleen de studenten van Rijn IJssel verbreden hun blik door internationale samenwerking. Dat geldt ook voor de medewerkers. Tijdens internationale studiereizen en samenwerkingsprojecten met buitenlandse collegas verleggen zij letterlijk hun grenzen. Onder andere door het geven en volgen van gastcolleges en door in elkaars keuken te kijken. Zo wordt internationale kennis snel en efficiënt gedeeld.

Kwaliteitskeurmerk

Vanaf 2021 heeft Rijn IJssel de Erasmus+ accreditatie. Dit Europese kwaliteitskeurmerk toont aan dat er op professionele en toekomstbestendige wijze gewerkt wordt aan internationalisering bij Rijn IJssel. Daarnaast heeft Rijn IJssel het Label of Excellence ontvangen vanuit Erasmus+. Dit laat zien dat de internationale activiteiten van Rijn IJssel van hoge kwaliteit zijn

Meer informatie?

Vraag het aan Marcel Kuiten, coördinator Internationalisering, m.kuiten@rijnijssel.nl.

Download hier de Rijn IJssel brochure INTERNATIONAAL, verleg je grenzen, verbreed je horizon.

De brochure is ook in het Duits en Engels beschikbaar.