Over Rijn IJssel

Ons onderwijs

Video bekijken?

Sta dan cookies toe om de video af te spelen

Ons onderwijs

Wij geven regulier beroepsonderwijs. Daarnaast bieden we ook onderwijs aan volwassenen en trainingen en opleidingen op maat aan bedrijven.

Waarom kiezen voor Rijn IJssel?

Wij bereiden jou voor op een arbeidsmarkt en een samenleving die steeds in beweging is. We willen dat je een diploma haalt, én dat het een diploma is dat zijn waarde behoudt. Want we leiden op voor de toekomst. De leeromgeving moet daarom ook ondernemend en duurzaam zijn. Dit stelt hoge eisen aan de begeleiding. We noemen dat loopbaancoaching. We willen dat je zo effectief mogelijk studeert, een vakbewame professional wordt, je diploma haalt én jezelf blijft ontwikkelen.

Eigentijds onderwijs

Bij ons kun je onderwijs volgen in je eigen tempo, in leereenheden van vijf weken. Aan het einde van zon leereenheid rond je een praktijkgerichte opdracht af. Zo weet je precies waarvoor je leert en wat je aan het einde van die periode af moet hebben.

Als je voor Rijn IJssel kiest, starten we al bij de intake met het beeld dat jij hebt van een bepaald beroep. Op basis daarvan stellen we de richting en het doel van jouw studieroute vast. We willen je graag leren kennen en hebben aandacht voor je motivatie en toekomstperspectief. Daar gaan we gedurende de hele opleiding mee door. Jij bepaalt je koers. Wij zijn jouw kompas.

Persoonlijke aandacht
Als je zon leereenheid van vijf weken volgt, coachen onze docenten je. Je kunt je vragen kwijt, en krijgt feedback en feedforward van je loopbaancoach, maar ook van een vakexpert, een praktijkbegeleider en van je medestudenten. Leren van en met elkaar vinden wij belangrijk. Op basis daarvan kies je zelf de volgende leereenheid. Je kunt bij ons versnellen en vertragen, en ook extra ondersteuning of extra uitdaging krijgen. De individuele route blijft bij ons in beeld. De loopbaancoach besteedt aandacht aan de studievoortgang, de professionele ontwikkeling en de loopbaanontwikkeling. Zo voel je je als student gezien, gehoord én goed begeleid.
Rijn IJssel maakt werk van gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van zowel studenten als van de eigen medewerkers. Dit hoort bij elkaar. Wij gaan voor een gezonde school.

Digitale omgeving

Je wilt leren op een manier die bij je past. Daarom stemmen wij onze leermiddelen af op jouw wereld. Zo maak je naast studieboeken gebruik van een eigen digitale omgeving met daarin onder andere instructiefilmpjes, handige apps en online colleges. Ook vind je online alles over je studievoortgang. Zo kunnen we je op het juiste moment, als jij daar behoefte aan hebt, de juiste onderwijsmiddelen aanbieden, 24/7.

Open je toekomst

Met onze persoonlijke benadering, een leeromgeving die bij jou aansluit, en een moderne vorm van onderwijs, open jij je toekomst.