Jouw weg vooruit

Wij durven het anders te doen

Lees hier de verhalen van docent Ilias en medewerker Jelle.

Ilias Marden

Creativiteit

Ilias had nooit gedacht les te gaan geven op de opleiding Allround make-up and hair artist. Soms moet je het anders durven doen, lacht hij. Als kind was ik altijd al bezig met het bouwen van robots. Daarnaast heb ik ook een grote passie voor musicals. Zo ontstond mijn hobby voor het maken van maskers. Mijn eerste maskers maakte ik in groep 8 voor de eindmusical. Het is iets waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Nu maak ik maskers met een 3D-printer. Van heks tot monster: ik maak ze allemaal.

Ontdekken

Het leuke aan lesgeven is dat elke leerling anders is. Ik zorg ervoor dat ik samen met de student een passie voor het vak ontdekt. Dit kan van alles zijn: van visagie tot pruiken. De wereld van vandaag vraagt om snelle aanpassingen, ook op het gebied van technologie. Daarom werken we bij de opleiding met de nieuwste technieken, zoals een airbrush, bodypainting en een 3D-printer. Ook dagen we studenten ook uit om een buitenlandse stage te lopen. Dit verbreedt je horizon en ontdek je waar je toekomst ligt.

Werkveld

Ilias werkt ook als zzper voor verschillende musicals. Naast het lesgeven, produceer ik ook maskers voor verschillende musicals. Dit zorgt ervoor dat ik in verbinding blijf staan met het werkveld. Ik leer nog elke dag: dat maakt het werk zo bijzonder en leuk. Ik geef aan mijn studenten mee dat je altijd moet blijven leren, ook al hebben ze straks hun diploma. Met de snelle veranderingen van tegenwoordig is dat noodzakelijker dan ooit.

Jelle van den Broek

Innovatie

Jelle van den Broek is de bedenker en oprichter van het InnovatieLab van Rijn IJssel. We zitten midden in een technologische revolutie waarin er veel op een hoog tempo ontwikkeld wordt. Het InnovatieLab biedt een plek waar studenten en docenten kunnen ontdekken, experimenteren en nieuwe concepten en prototypes ontwikkelen. Wie eenmaal binnen is geweest, komt altijd weer terug.

Ontdekkingstocht

Het InnovatieLab is de plek waar je experimenteert met nieuwe technologieën: van XR (samenhang van VR-MR-AR) tot robots. We inspireren iedereen die hier langskomt, legt Jelle uit. Het InnovatieLab triggert je nieuwsgierigheid. Je hoeft niet zelf het antwoord te weten, maar door te experimenteren kom je wel op nieuwe inzichten. Veel mensen zijn bang iets te verliezen, maar het is veel interessanter om te kijken naar wat je kunt winnen.

Waardevol

Voor mij is het InnovatieLab waardevol, omdat het een inspirerende plaats is. Er wordt veel geëxperimenteerd met verschillende materialen die in de les weer worden ingezet. Een voorbeeld is een hulpstuk voor Laboratoriumtechniek. We werken samen met het werkveld en meerdere labs uit de regio om elkaar te versterken.