Horeca

Wijn (basiscursus)

Wijn (basiscursus)

Ben je horecaprofessional en wil je je basiskennis over wijn vergroten? De basiscursus Wijn geeft je handvatten om je gasten goed te kunnen adviseren over wijn.

Tijdens deze basiscursus Wijn vergroot je je wijnkennis, zodat jij in jouw werk je gasten goed kunt adviseren over dit fascinerende en veelzijdige product. Bijvoorbeeld welke wijn het beste bij een gerecht past.

Wat leer je?

In de basiscursus Wijn leer je alles over wijn. Aan bod komt theorie over wijnen: de herkomst, welke soorten druiven er zijn en de achtergrond. Maar ook leer je over de wijnstijlen (rood, wit en rosé) en de verschillende wijnlanden.

Je leert verder de geuren herkennen die je in een wijn kunt tegenkomen. En natuurlijk wordt er geproefd zodat je smaken, geuren en aroma's van elkaar leert te onderscheiden. Tijdens dit gedeelte van de cursus krijg je ook tips over de combinatie tussen wijn en spijs.

Voor wie is deze cursus?

Ben je horecaprofessional en heb je in je werk veel te maken met de gasten? De basiscursus Wijn is voor gastheren, gastvrouwen en overig horecapersoneel.

Startdatum, locatie en kosten zijn in overleg.