Podiumkunsten

Leisure performer | Zelfstandig medewerker

BOL

Dit kun je doen na je studie

De act gaat over een half uur beginnen. Jij moet je voorbereiden op de rol die je gaat spelen. Je hebt alles mee voorbereid, mee georganiseerd en nu komt het moment dat je de gasten op Julianatoren, Duinrell, de Efteling, het hotel op Gran Canaria of de camping in Limburg gaat vermaken met een leuke kinderdisco, mini-musical, speurtocht of een theateroptreden. Is je stem in orde, zit iedereen goed, komen de gasten op tijd ? Dit is jouw wereld en je vindt het heerlijk. Nog even de grime bijwerken. Rekwisieten… check... Showtime! Let's entertain.

Vind je het leuk om met kinderen en/of jongeren te werken in een vakantie- of attractiepark? Dan is de opleiding Leisure performer echt iets voor jou.


Aanmelden Try-out

Optreden op een park, hotel of camping
Je kent de gasten want je hebt geholpen hen te ontvangen en ervoor gezorgd dat ze het naar hun zin hebben. Je hebt ’s ochtends de kindervoorstelling opgevoerd, dus je bent al opgewarmd. In de middag verzorg je een leuke knutselworkshop of speurtocht en in de avond draai je nog mee bij de show. Kortom, je werkt in de professionele entertainmentbranche. In je werk speelt de combinatie van zingen, dansen en acteren, én van gastvrijheid en organisatie de hoofdrol. Je bent de duizendpoot in de branche, lid van het animatieteam.

Specialisatie familie en kinderentertainment (in samenwerking met Van Hoorne Entertainment)
Binnen onze opleiding besteden wij speciale aandacht aan familie en kinderentertainment door middel van het Van Hoorne Traject. Via een auditie kan je deelnemen aan dit traject. Wanneer je hier wordt aangenomen ga je naar school, maar loop je daarnaast in vaste periodes lintstage bij Van Hoorne Entertainment. Je doet ervaring en belevingen op, op de Avonturenboerderij Molenwaard, het Vakantiepark Molenwaard, evenementen, theater en festival. Stageplaatsen in de entertainmentbranche zijn hier gegarandeerd. Daarnaast volg je gedurende het schooljaar verschillende workshops, aangeboden door Van Hoorne Entertainment die zullen bijdragen aan jouw professionalisering.

Van Hoorne Entertainment is specialist in de wereld van familie-entertainment. Het bedrijf staat voor 360-graden familieplezier, met activiteiten die variëren van theater, televisie en events tot parkentertainment, merchandising en licensing. Deze 360-gradenvisie is inmiddels uitgebreid door het ontstaan van de Van Hoorne Groep met een eigen themapark Avonturenboerderij Molenwaard én eigen verblijfslocatie Vakantiepark Molenwaard.

Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van Van Hoorne Entertainment.

25648, leisure & hospitality

Niveau 3

Vakopleiding
Je leert hier werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.

Deze BOL-opleiding duurt 3 jaar.

Toelating

Wettelijke toelatingsvoorwaarden

Om een vakopleiding (niveau 3) of middenkaderopleiding (niveau 4) te volgen, moet je voldoen aan een van de volgende voorwaarden:

  • je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
  • je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3).
  • je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Een intakegesprek is altijd onderdeel van de toelatingsprocedure.

Wat je verder nog wilt weten

Dit is een BOL-opleiding. Dat betekent dat je zo’n 60% van de tijd les krijgt en 40% in de praktijk bezig bent. Dit laatste kan in binnen- en buitenland.

Bij Rijn IJssel volg je RIJk Onderwijs. Bij de start van je opleiding ga je je eerst oriënteren: je kijkt goed wat je opleiding en beroep precies inhouden en wat jouw leervragen zijn. Na die oriëntatiefase volgt de ontwikkelfase: je ontwikkelt je totdat je beroepsbekwaam bent.

Tijdens je opleiding werk je steeds zelfstandiger. Jij bepaalt steeds meer je eigen leerroute. Als je alle werkprocessen voor je latere beroep goed in de vingers hebt, kun je examen doen.

De opleiding Leisure performer werkt binnen Rijn IJssel nauw samen met de opleidingen Artiest. In de opleiding krijg je te maken met een aantal praktijkvakken, denk hierbij aan Draaiboeken maken, Zang, Dans, Spel, Productie en Activiteitenbegeleiding.

Daarbij krijg je ook Nederlands, Rekenen, Engels Duits, Organisatie, Leisure, Burgerschap, Receptie en Ondernemersvaardigheden aangeboden.

Als je een keuzedeel goed afsluit, komt dat apart op het diploma te staan. Het vergroot je arbeidsmarktkansen en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgstudie.
We bieden wisselende keuzedelen aan. Deze twee keuzedelen komen elk jaar terug:

  • Belevingsgericht werken
  • Show en entertainment voor de recreatiebranche

Lees meer over keuzedelen

Rijn IJssel zet zich in om de schoolkosten zo laag mogelijk te houden.
Er zijn enkele maatregelen doorgevoerd, waardoor de kosten lager zullen zijn dan het prijspeil aangeeft. Zo betaal je voortaan de uitgeversadviesprijs voor boeken en vraagt Rijn IJssel onder andere geen bijdrage meer voor praktijkmaterialen, masterclasses, workshops of eendaagse excursies.

Lesgeld per jaar - BOL

Vanwege de coronamaatregelen heeft de minister van OCW het lesgeld voor schooljaar 2021-2022 (als je op 1 augustus 2021 18 jaar of ouder bent) voor de BOL-opleidingen wettelijk vastgesteld op € 608,00 per cursusjaar. Dat is een korting van 50% op het oorspronkelijke bedrag.

Overige kosten (prijspeil 2021-2022)

Leerjaar 1  
Benodigde leermiddelen  
Boeken/licenties/readers € 75,00
Aanvullende voorzieningen  
Danskleding  
Leerjaar 2  
Benodigde leermiddelen  
Boeken/licenties/readers € 110,00
Aanvullende voorzieningen  
Geen  

Met het diploma niveau 3 kun je naar een niveau 4 opleiding doorstromen. Bij voorkeur in dezelfde studierichting.

Actueel

Rijn IJssel verkoopt ontwikkellocatie aan combinatie VanWonen en Reinbouw