Nieuws

Alexander van de Koevering in college van bestuur Rijn IJssel

21 juni 2022
Portretfoto Alexander van de Koevering

Alexander van de Koevering (52) is benoemd als nieuw lid van het college van bestuur van Rijn IJssel. Zijn eerste werkdag is 15 augustus.

Van de Koevering heeft zijn ervaring nationaal en internationaal opgedaan in diverse directiefuncties bij de Rabobank. Verder heeft hij een grote passie voor het mbo. De afgelopen veertien jaar was Van de Koevering nauw betrokken bij het middelbaar beroepsonderwijs. Zo was hij acht jaar actief als toezichthouder van ROC A12 en nam hij deel in de strategische adviesraad van het Deltion College.

Portefeuille bedrijfsvoering

Van de Koevering gaat zich onder meer bezighouden met de portefeuille bedrijfsvoering. Zijn kennis en ervaring sluiten aan bij de trends en ontwikkelingen waar Rijn IJssel middenin zit: de strategieontwikkeling en de doorontwikkeling van de organisatie. Zijn expertisegebieden zijn duurzame organisatieontwikkeling, leiderschap en cultuur én innovatie en finance.

Groei en geluk

Over zijn benoeming zegt Van de Koevering: Ik ben zeer dankbaar dat ik met deze stap in mijn loopbaan mijn missie nog meer invulling kan geven: (jonge) mensen helpen een goed leven te leiden. Groei en geluk. Daar gaat het om.

Karina Visscher, nu al lid van het college van bestuur en vanaf 1 augustus voorzitter ervan, is blij met de komst van Van de Koevering: Ik verheug me op een goede samenwerking.