Nieuws

Alle volwassenen terug naar school? Move to Match is het antwoord

25 april 2022

Een leven lang ontwikkelen: daar is steeds meer noodzaak voor. Denk aan maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie en digitalisering. Maar ook zaken als de coronapandemie veranderen de manieren waarop we werken. Iedereen in de regios Arnhem en Nijmegen kan daarom binnenkort gebruikmaken van een breed scholingsaanbod. Rijn IJssel en ROC Nijmegen hebben hun krachten gebundeld in Move to Match. Het wordt dé plek voor werknemers, werkzoekenden en werklozen om een geschikte (mbo-) opleiding te vinden.

Belangrijke rol voor rocs

De noodzaak daarvoor wordt steeds groter, ziet ook Karina Visscher van het college van bestuur van Rijn IJssel: De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. Het belang van omscholen, bijscholen én herscholen neemt alsmaar toe. Daar hebben wij als rocs een belangrijke rol bij te vervullen in de regio Arnhem-Nijmegen. De komende periode werken we daarom aan een steeds groter aanbod op het gebied van een leven lang ontwikkelen.

Beide rocs zijn een brede maatschappelijke speler, bevestigt Peter van Mulkom, bestuursvoorzitter van ROC Nijmegen. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de opgave van de arbeidsmarkt. Door onze krachten te bundelen, kunnen we straks ook antwoord geven op vragen van werkgevers, werkzoekenden en werkenden. Samen positioneren we ons als een speler die óók verantwoordelijk is voor het bij- en omscholen van volwassenen.

Over Move to Match

Rijn IJssel en ROC Nijmegen hebben het opleiden van volwassenen ook als maatschappelijke opdracht. Door het samenvoegen van de kennis en beschikbare opleidingen van beide rocs, ontstaat een groot potentieel aan opleidingsmogelijkheden voor volwassenen die zich willen of moeten blijven ontwikkelen. Move to Match (movetomatch.nl) komt dankzij deze krachtenbundeling enerzijds tegemoet aan de toenemende vraag vanuit het bedrijfsleven: het scholen, bijscholen en herscholen van personeel. Ook gemeenten, werkbedrijven en het UWV kunnen er terecht.

Het aanbod via Move to Match is zeer gevarieerd en uitgebreid. Van bouw tot horeca en van techniek tot dienstverlening: het gaat om vele trainingen en cursussen. Geheel in lijn met de maatschappelijke behoefte, staan flexibiliteit en maatwerk daarbij voorop. Dat biedt ruimte aan zowel organisaties als medewerkers en werkzoekenden om optimaal gebruik te kunnen maken van het aanbod.

Over Rijn IJssel en ROC Nijmegen

Duurzaam opleiden. Dat is de gezamenlijke maatschappelijke opdracht van Rijn IJssel en ROC Nijmegen. Omdat elk mens zijn eigen talent en leervragen heeft, passen wij ons onderwijs daarop aan. Samen met het werkveld en met aandacht voor de laatste ontwikkelingen bieden wij iedereen een goed toekomstperspectief.