Nieuws

Alles wat je wilt weten over de Business School

26 oktober 2023
Business School Rijn IJssel, locatie Veluwestraat

Binnen Rijn IJssel heeft de Business School zijn intrede gedaan. Hoogste tijd om meer te weten te komen over het hoe en waarom hiervan. Teamleiders Rudi Holleboom, Sytse Algera en Marieke Stobbe geven een toelichting op vijf vragen over:

1. Wat is de Business School?

Tot de Business School behoren alle economische opleidingen van Rijn IJssel. Denk hierbij aan opleidingen in de commercie, zakelijke dienstverlening, marketing, retail en ondernemerschap.

2. Waar is de Business School gevestigd?

Dit studiejaar is die verspreid over twee locaties, de Veluwestraat en de Middachtensingel. Op eerstgenoemde locatie zitten de commerciële opleidingen en de opleidingen van retail en ondernemerschap. De opleidingen binnen de zakelijke dienstverlening zoals marketing, juridisch, financieel en secretarieel - zijn gehuisvest op de Middachtensingel. Het is de bedoeling dat alle opleidingen van de Business School vanaf het studiejaar 2024-2025 zijn gehuisvest op de Middachtensingel.

3. Wat maakt de Business School bijzonder?

Studenten die bij ons beginnen, kunnen gedurende vijftien weken onderzoeken of zij hebben gekozen voor de goede opleiding. Tijdens drie periodes krijgen zij daarvoor alle ruimte. Blijkt in die tijd dat het niet past, dan kan de student probleemloos zonder vertraging overstappen naar één van de andere opleidingen van de Business School. Dit heet de startupfase. Bovendien kunnen studenten instromen bij aanvang van periode 1, 2, 3 of 4. Dit biedt mogelijkheden voor studenten, maar vraagt wel om meer coachende vaardigheden van docenten.

4. Heeft de Business School een internationaal tintje?

Jazeker. Dit studiejaar is er één internationale opleiding (International Business Management), die tweetalig wordt aangeboden. Volgend studiejaar gaat dit ook gelden voor de opleiding Junior Accountmanager. En daarnadan gaan we kijken welke opleidingen nog meer in een internationale variant kunnen worden aangeboden. Verder moet het voor studenten van enkele opleidingen mogelijk worden een ebbd-certificaat te behalen. Dat is een internationaal certificaat binnen Europa dat laat zien dat je een extra programma hebt doorlopen.

5. Over die toekomst gesproken: hoe ziet die er verder uit voor de Business School?

Het plan is om, vanaf de locatie-Middachtensingel, de Business School steeds verder te ontwikkelen. Zo willen we bij meer opleidingen internationale facetten inbrengen. Denk aan zaken als taalstages voor docenten en businesscases voor studenten in het buitenland. Het belangrijkste is echter dat flexibiliteit en nauwe samenwerking met het werkveld en daarmee betekenisvol onderwijs centraal staan.