Nieuws

Amerikaanse ambassadeur bezoekt Rijn IJssel

13 april 2023

Video bekijken?

Sta dan cookies toe om de video af te spelen

De ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, Shefali Razdan Duggal, heeft donderdag een bezoek gebracht aan Rijn IJssel in Arnhem. Tijdens het twee uur durende bezoek ging Razdan Duggal onder meer in gesprek met studenten en kreeg zij een rondleiding langs diverse praktijkruimtes.

Het bezoek van de ambassadeur is onderdeel van haar introductietour door Nederland. Razdan Duggal is sinds eind vorig jaar op haar post in Nederland. Na een gesprek met burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem kwam zij naar de ENKA-campus. Zij werd ontvangen door Karina Visscher, voorzitter van het college van bestuur van Rijn IJssel. Ook de Arnhemse wethouders Nermina Kundic en Maurits van de Geijn waren daarbij aanwezig. Visscher noemde het een grote eer om de ambassadeur op bezoek te hebben.

Shefali Razdan Duggal in een van de praktijkruimtes van Tech Plaza

Indruk

Centraal tijdens het werkbezoek stond een gesprek tussen Razdan Duggal en studenten van Rijn IJssel. In een rondetafelsetting vertelden de studenten over zichzelf én over hun indruk van Amerika. Vooral het verhaal van de 18-jarige Parisa Nazari maakte indruk. Zij is uit Afghanistan gevlucht en zit nu in de Internationale Schakelklas bij Rijn IJssel. Als ik hier klaar ben, wil ik verder leren in rechten en politiek, richtte ze zich in goed Engels tot de ambassadeur. Die wilde weten waarom. Omdat ik de stem van vrouwen in Afghanistan wil laten horen. Zij worden nu verdrukt; het zijn alleen de mannen die bepalen. Ik hoop er ooit terug te keren en president te worden.

Shefali Razdan Duggal met alle Rijn IJssel-betrokkenen

Razdan Duggal sloot het bezoek af met een rondleiding over de ENKA-campus, het kloppende hart van Rijn IJssel. De ambassadeur luisterde onder meer naar een prachtig lied van een student en liet zich in de moderne autowerkplaats bijpraten over de laatste ontwikkelingen binnen de sector en de gevolgen daarvan voor studenten.

Ik ben vanochtend absoluut geïnspireerd geraakt, vertelde Razdan Duggal na afloop. Het is prachtig om de gedrevenheid te zien in de ogen van al die studenten. Zij zijn een grote inspiratie voor de toekomst.

Shefali Razdan Duggal krijgt een rondleiding door Tech Plaza