Nieuws

Autoschadeherstel Academy

5 juli 2022
te

Rijn IJssel en Van Leeuwen Autos starten samen de Autoschadeherstel Academy. Een overeenkomst daarvoor, die mede mogelijk is gemaakt door de provincie Gelderland, is gisteren in Arnhem getekend. De Autoschadeherstel Academy biedt studenten van de opleiding Autoschadeherstel extra praktijkervaring waardoor ze sneller inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Rijn IJssel verzorgt het volledige lesprogramma. Van Leeuwen Autos exploiteert de Autoschadeherstel Academy. Broers Mathijs en Johan van Leeuwen faciliteren het gebouw dat nog wordt gezocht, de apparatuur en andere benodigde middelen.

Aansluiting bedrijven in de regio

Het is de bedoeling dat autoschadebedrijven in de regio zich aansluiten bij de Autoschadeherstel Academy. Geïnteresseerde bedrijven investeren niet direct in de Academy, maar betalen een bijdrage per student. De bedrijven zijn zo verzekerd van goed opgeleide studenten die sneller en met meer praktijkervaring de arbeidsmarkt betreden, vertelt Mathijs van Leeuwen.

Personeelstekort

Dat laatste is belangrijk, want er is een enorm personeelstekort in de sector, gaat Van Leeuwen verder. Dat levert niet alleen enorme wachttijden op, maar het betekent ook dat studenten geen goede begeleiding kunnen krijgen binnen de bedrijven waar ze werken. Met de Autoschadeherstel Academy bieden we een plek waar studenten vlieguren maken.

Autoschadeherstel

Aantrekkelijkere opleiding

Jan van Boekel, clusterdirecteur bij Rijn IJssel, voegt daaraan toe: Onze studenten leren liever in de praktijk dan vanuit de schoolbanken. Tot op heden konden we helaas die praktijk weinig bieden. Met het praktijkleren op de Academy hopen we studenten gemotiveerder te maken. De opleiding wordt zo ook aantrekkelijker voor aankomende studenten.

Boost voor opleiding en arbeidsmarkt

Karina Visscher, lid van het college van bestuur van Rijn IJssel, ondertekende de overeenkomst gisteren ook. Ze is erg trots op de samenwerking, vertelt ze. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee de opleiding én de arbeidsmarkt een boost geven.

Hoofdfoto: Mathijs van Leeuwen, Johan van Leeuwen, Jan van Boekel en Karina Visscher bij het tekenmoment van de Autoschadeherstel Academy.