Nieuws

Burgemeester Marcouch onthult Bens Plein op ENKA-campus

19 oktober 2022

Het sportveld op de ENKA-campus van Rijn IJssel in Arnhem heeft sinds woensdag een naam: Bens Plein. Het is een eerbetoon aan de vorige maand overleden cvb-voorzitter Ben Geerdink. Bij de onthulling door de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch waren onder anderen Geerdinks vrouw Majorie, hun dochter en kleindochter aanwezig.

Ben Geerdink was naast zijn werk bij Rijn IJssel actief bij diverse andere organisaties. Zo was hij vice-voorzitter van The Economic Board. Dit samenwerkingsverband van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden zet zich in voor economische groei van de regios Arnhem, Nijmegen en Wageningen. Het plan om een straat of plein naar Geerdink te benoemen, was afkomstig van The Economic Board.

'Toekomst van jongeren centraal'

Marcouch, zelf ook actief binnen het samenwerkingsverband, sprak de aanwezigen op de campus kort toe. Ben was heel betrokken bij jongeren, hun toekomst stelde hij centraal. Daarom is het zo mooi dat deze plek, waar studenten van allerlei windrichtingen elkaar ontmoeten, naar hem is vernoemd. Samen met de vrouw van Geerdink  onthulde hij vervolgens het naambord.

Studenten van Vakschool Wageningen ontvingen de leden van The Economic Board op de campus met koffie en taart. Muziekstudent Yara Beek verzorgde een sfeervol optreden.