Nieuws

CIOS Arnhem in practoraat Sociaal Veilige Sport

29 november 2023
Jacco Kempenaar tekent namens CIOS Arnhem de overeenkomst.

Rijn IJssel CIOS Arnhem is één van de achttien mbo-instellingen die hebben getekend voor deelname aan een uniek practoraat: Sociaal Veilige Sport. De kick-off hiervan vond maandag 27 november plaats op sportcentrum Papendal.

Het practoraat is erop gericht om zowel huidige trainer-coaches in top- en breedtesport te bereiken, alsook die van de toekomst. Theorie en praktijk zijn daarbij met elkaar verweven. De initiatiefnemers gingen op Papendal onder meer in op de relevantie van het thema sociaal veilige sport. Daarna ondertekenden vertegenwoordigers van de deelnemende mbo-instellingen* een symbolische samenwerkingsplaat. Namens CIOS Arnhem deed teamleider Jacco Kempenaar dit.

Vervolg

De kick-off werd ook gebruikt om nader met elkaar kennis te maken en alvast vooruit te blikken. Zo is gekeken hoe het practoraatsplan het komende halfjaar het beste verder kan worden ontwikkeld. Namens CIOS Arnhem is Jules van Meeteren betrokken als docent-onderzoeker.

*Rijn IJssel CIOS Arnhem, MBO Utrecht, CIOS Haarlem Hoofddorp, Firda CIOS Heerenveen Leeuwarden, Summa College Eindhoven, ROC Tilburg, Graafschap College, CIOS Zuidwest-NL, ROC Nijmegen, Horizon College / Regio College, Zadkine, CIOS Sittard Venlo, ROC van Amsterdam, Alfa College Groningen, ROC Mondriaan, ROC Aventus, MBO Amersfoort, ROC van Twente