Nieuws

Lisanne organiseert abseilactie voor kinderen met spierziekte

31 mei 2024

Als kind van 12 jaar oud abseilen vanaf 55 meter hoogte. Je moet het maar durven. En dan heeft Eline ook nog altijd pijn, want ze heeft de spierziekte polyneuropathie. Toch deed ze het donderdag 30 mei vanaf de Eusebiuskerk in Arnhem.

Lisanne Vos, student van CIOS Arnhem, maakte deze droom werkelijkheid. Heel veel bellen en regelen, dat is waar de student de afgelopen weken volop mee bezig is geweest. Ik vind het bizar dat ik dit georganiseerd heb, vertelt ze deze donderdag vol trots terwijl alles vlekkeloos verloopt.

De actie organiseert ze vanwege het 65-jarige bestaan van CIOS Arnhem. De school werkt dit jubileumjaar samen met stichting Spieren voor Spieren. 

Geen hoogtevrees

Naast studenten en medewerkers, gaan ook drie kinderen met een spierziekte langs de bekende kerk naar beneden. Ze dalen in totaal zo'n dertig meter af. De twaalfjarige Eline vertelt na afloop: Ik vond het superleuk, en ik heb gelukkig geen last van hoogtevrees. Zolang ik maar vast zit!

65 uur lang sporten

Het 65-jarige bestaan van CIOS Arnhem wordt in november pas echt gevierd. Ook dan staat het in het teken van stichting Spieren voor Spieren. CIOS-studenten sporten dan 65 uur non-stop samen. Ze hopen daar zoveel mogelijk geld mee op te halen voor mensen met een spierziekte.

Abseilen in beeld

Nog even nagenieten van de mooie abseilactie met foto's!