Nieuws

Meester Patissier Rudolph van Veen verrast studenten

8 juli 2025

De diploma-uitreiking van de opleiding Brood en Banket aan Rijn IJssel Vakschool Wageningen kreeg dit jaar een meesterlijke verrassing. Niemand minder dan Meester Patissier Rudolph van Veen was persoonlijk aanwezig om de afgestudeerde studenten te feliciteren én hen een bijzonder cadeau te overhandigen: het jubileumboek Meesterschap.

Een moment om te vieren én te inspireren
Het behalen van een diploma markeert niet alleen het einde van een opleiding, maar vooral het begin van een leven lang vakmanschap. Om dat te onderstrepen schonk Vereniging De Meesters alle afgestudeerden op niveau 3 en 4 het boek Meesterschap, dat werd uitgebracht ter ere van het tienjarig jubileum van de vereniging. Niveau 2-studenten ontvingen twee praktische tools én toegang tot het digitale boek.

Het boek biedt een uniek inkijkje in het hoogste niveau van het boulangerie- en patisserievak. Met verhalen, beelden en inzichten van Meesters uit het vak is het een bron van inspiratie voor jonge vakmensen die hun talent verder willen ontwikkelen.

Rudolph van Veen: Het behalen van een diploma is een prachtig moment, maar ook het begin van een levenslang traject van vakmanschap.

Nauwe band tussen vakmanschap en onderwijs
De aanwezigheid van een Meester Patissier op de diploma-uitreiking benadrukt de waarde van een sterke verbinding tussen het beroepsonderwijs en het vak zelf.

Martin van Kommer, opleidingsdocent Rijn IJssel Vakschool Wageningen: Een Meester die persoonlijk aanwezig is bij onze diploma-uitreiking, maakt deze dag nóg specialer. Het laat onze studenten zien wat er allemaal mogelijk is en hoe belangrijk het is om elkaar te blijven inspireren.