Nieuws

Nieuw college van bestuur vol ambitie aan de slag

28 september 2022
Nieuwe college van bestuur, Karina en Alexander, staan samen op de foto

Met Karina Visscher als nieuwe voorzitter en Alexander van de Koevering als nieuw lid heeft het college van bestuur van Rijn IJssel een ander gezicht gekregen. Beide bestuurders staan te trappelen om de organisatie de komende jaren aan de hand te nemen.

Als organisatie staat Rijn IJssel er hartstikke goed voor, Visscher, die sinds kort cvb-voorzitter is. Maar dat is geen reden om achterover te leunen. Een van onze voornaamste uitdagingen is om al die mooie dingen die we hier doen, meer te gaan delen. Als Rijn IJssel in zijn geheel.

Van de Koevering, op 1 augustus begonnen als cvb-lid, ziet al veel moois gebeuren op de verschillende Rijn IJssel-locaties. Ik zie daar ook passie voor het onderwijs. Een volgende stap is om daar nóg meer meer samenhang in aan te brengen. We willen dat studenten bij ons tevreden zijn en een diploma krijgen. Maar tegelijkertijd rijst dan de vraag: wat is dan de volgende stap? Hoe blijven wij voldoen aan de wens van die student?

Wendbaarheid

De huidige arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen de maatschappij vragen om een flexibele en wendbare organisatie, beseffen beide cvb-leden. Daar horen vernieuwingen bij. Studenten zijn nu gewend om 24/7 gebruik te kunnen maken van thuisbezorgd.nl. Hoe matcht dat dan nog met een docent die zegt dat ze over twee weken een cijfer krijgen?, licht Van de Koevering er als voorbeeld uit. Dergelijke ontwikkelingen vragen van ons om dit te gaan onderzoeken, ook in samenwerking met de regio. Dat is een heel gaaf proces.

Leven Lang Ontwikkelen

Het thema Leven Lang Ontwikkelen neemt steeds meer vlucht, zien de bestuursleden. Met Move to Match hebben we daarvoor al een krachtig instrument ingericht. Wat het extra sterk maakt, is de samenwerking met ROC Nijmegen. We komen elkaar toch tegen in de regio, dus laten we met elkaar optrekken.

Trots

Hoewel er steeds meer aandacht is voor de positie van mboers binnen de maatschappij, is daar nog een wereld te winnen. Van de Koevering: "We kunnen zelf nóg meer uitdragen dat we trots zijn op wat we doen. Studenten verdienen daarbij alle steun, vult Visscher aan. Het gaat ons daarbij helpen dat er nu een groot tekort is aan vakmensen. Probeer maar eens een loodgieter of elektricien te krijgen in deze tijd. Daar moeten we ons hard voor maken. En ook de mbo als sector mag daarbij best eens wat harder met de vuist op tafel slaan.