Nieuws

Prijzenregen voor Rijn IJssel-studenten bij Skills The Finals

25 maart 2024
Lincy van Tilburg won goud in de categorie Medewerker evenementen

Maar liefst acht van de tien Rijn IJssel-finalisten viel afgelopen vrijdag in de prijzen tijdens Skills The Finals. Dat zijn de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden, dit keer in de Brabanthallen in Den Bosch. Lincy van Tilburg ging er zelfs met een gouden medaille vandoor in de categorie Medewerker evenementen

De finalisten moesten verschillende opdrachten uitvoeren in het bijzijn van juryleden. Dat deden ze één of twee dagen lang. Telkens bereidden ze een opdracht eerst voor. Een aantal uur later volgde een presentatie of bijvoorbeeld een case met acteurs. Zo moest Lizzy Lois van den Brink als hotelreceptionist bij een van haar opdrachten een acteur in- en uitchecken in het Engels. Een van de zeven opdrachten van Fietstechnicus Lars Selman, was het zo snel en nauwkeurig mogelijk spaken van een wiel.

Alle finalisten van Rijn IJssel

De prijswinnaars

Op vrijdag 22 maart volgde aan het eind van de dag de prijsuitreiking. Dit zijn de studenten van Rijn IJssel die in de prijzen vielen:

Verpleegkundige Noortje Sueters tijdens een van haar finale-opdrachten

Robin Puijman deed mee in de categorie Elektrotechnicus gebouwen. Manuela Liemborg in de categorie Junior stylist. Beiden vielen niet in de prijzen, maar spraken wel van een 'onvergetelijke ervaring'. 

Wat is Skills The Finals ook alweer?

Skills The Finals is de landelijke finale van de bekendste vakwedstrijden in het mbo: de Skills Heroes. Een van de doelen van dit grootschalige evenement is om meer jongeren te enthousiasmeren voor het mbo-onderwijs. Veel vmbo-scholieren bezoeken de finales om een beeld te krijgen van de beroepen die er zijn. 

Binnen 59 verschillende wedstrijden kunnen mbo-studenten laten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Deze laatste vonden plaats op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch.

Robin Puijman tijdens een van zijn opdrachten.