Nieuws

Rianne Donkers nieuwe directeur Economie, Uiterlijke Verzorging, CIOS en Veiligheid

3 juni 2024

Met een indrukwekkende carrière in het mbo en een frisse visie op onderwijs, begint Rianne Donkers op 1 juni aan een nieuw hoofdstuk als directeur van de clusters Economie en Uiterlijke verzorging, CIOS en Veiligheid. Ze komt over van het Summa College, waar ze twintig jaar werkte.

De 42-jarige Brabantse werkt al bijna haar halve leven in het mbo. Iets anders zou ze ook niet willen. Studenten brengen op de plek waar ze later willen zijn. Dáár doet ze het voor.

De afgelopen twintig jaar deed ze dat bij het Summa College in verschillende rollen. Eerst als onderwijsassistent, daarna als instructeur en docent. Na een opleiding Opleidingskunde werd ze leidinggevende, de laatste jaren bij de beauty- en lifestyleopleidingen. Die wist ze slim te verbinden met opleidingen op het gebied van sport en bewegen.

Verder is ze betrokken bij verschillende landelijke organen. Zo is ze vicevoorzitter van de landelijke bedrijfstakgroep Uiterlijke verzorging en lid van zowel het zogeheten marktsegment Uiterlijke Verzorging als de kerngroep zorg, welzijn en sport.

Waardevol

Het college van bestuur is verheugd met de komst van Donkers, zegt cvb-lid Karina Visscher. Ze combineert mensgericht leiderschap met een focus op processen en resultaten. Dit is een prachtige mix. Daarom hebben we er het volste vertrouwen in dat zij het nieuw samengestelde cluster op een uitstekende manier kan leiden. Ze is een waardevolle aanvulling voor ons directieteam.