Nieuws

Rijn IJssel en Opella tekenen nieuwe samenwerkingsovereenkomst

25 januari 2023

Rijn IJssel en zorginstantie Opella blijven de komende drie jaar samen studenten opleiden. Daartoe tekenden Rijn IJssel-bestuurder Alexander van de Koevering en Opella-bestuurder André Kok vandaag een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.

Innovatief en toekomstbestendig onderwijs aanbieden. Daarin vinden de twee partijen elkaar. Zo volgen Rijn IJssel-studenten van de opleiding Verzorgende IG al jarenlang praktijkgestuurd onderwijs op locaties van Opella. Niet alleen in de schoolbanken zitten dus, maar meteen aan de slag en leren op de werkvloer. Zon vernieuwende leerroute staat inmiddels bekend als een praktijkleerroute. Opella en Rijn IJssel ontwikkelen daarvoor samen een leerplan, begeleiden de studenten en beoordelen ze uiteindelijk. Een unieke samenwerking waar we heel trots op zijn, aldus Mieke Bouman, kwartiermaker van de praktijkleerroutes bij Rijn IJssel.

Regionaal werkgeverschap

Voor Rijn IJssel is Opella door de jaren heen niet alleen een onderwijspartner geworden, maar ook een strategische, gaat Bouman verder. We werken bijvoorbeeld ook samen op het gebied van regionaal werkgeverschap in de Gelderse Vallei. Samen met andere regionale professionals in de zorg trekken we op bij initiatieven die de arbeidsmarktkrapte aanpakken en werken we samen aan het behoud van professionals.