Nieuws

Rijn IJssel Festival: passie, inhoud én plezier

1 december 2023
Optreden van studenten urban dance tijdens het Rijn IJssel Festival

Er was ruimte voor persoonlijke verhalen. Voor vragen. En voor vrolijke noten. De eerste editie van het Rijn IJssel Festival is donderdag 30 november een doorslaand succes geworden. De nieuwe strategische koers van Rijn IJssel stond centraal tijdens deze inspiratievolle dag.

In een volgepakte Hal 2 bij Valkenhuizen sprak Ahmed Marcouch misschien wel de mooiste woorden van de dag. De Arnhemse burgemeester ziet Rijn IJssel als één van de belangrijkste partners als het gaat om het bouwen aan de toekomst van onze kinderen. Het gaat om de geluksfactor die jullie zijn in het bouwen van het leven van al die jongeren die bij jullie over de vloer komen. Jullie zijn een rolmodel. Kijk ze in de ogen en zeg ze dat het niet verkeerd is om op het mbo te zitten. Jullie leiden ze op. Jullie mogen trots zijn op het werk dat je doet.

Robbert Dijkgraaf

Marcouch was een van de mensen die het woord namen tijdens het ochtenddeel. Demissionair minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf sprak daarvoor de ruim achthonderd aanwezigen toe via een videoboodschap. Hij ging onder meer in op de rijke geschiedenis van het beroepsonderwijs in Arnhem en omstreken. Ook richtte hij zich tot de aanwezigen: Het belangrijkste is dat jullie zien wat jullie studenten in huis hebben. Het is goed om te zien dat jullie nu al heel veel doen voor studenten. Ik wil jullie daarvoor persoonlijk bedanken.

Het college van bestuur en directieteam ging nader in op vragen vanuit de organisatie over onder meer de strategische koers tot 2027, Jouw weg vooruit geheten. Daarin staan de begrippen ontdekken, onbevangen en hart & ziel centraal. De ochtend werd afgesloten met een keynote van Arno Folkerts, die - op geheel eigen en luchtige wijze - de zaal meenam op reis door het menselijk brein.

Steven Kazan

Na de lunch en een uur waarin uiteenlopende workshops centraal stonden, werd de eerste editie van het festival afgesloten met entertainment. Illusionist Steven Kazan en rapper Nigel Sean, bekend van zijn nummer Ode aan het mbo maakten hiervoor hun opwachting.

Het college van bestuur kijkt terug op een fantastische dag, zegt voorzitter Karina Visscher. Wij zijn supertrots op al onze mensen. Enorm veel dank aan het topteam dat deze dag mogelijk heeft gemaakt. Wij hebben genoten!

Een volgepakte Hal 2 bij Valkenhuizen in Arnhem tijdens het Rijn IJssel Festival