Nieuws

Rijn IJssel participeert in campagne duurzaam reizen

7 oktober 2022

Student én ambassadeur van Rijn IJssel Zoë Heeg is vanaf maandag 10 oktober een van de gezichten van de campagne Hoe reis jij naar de campus?. Daarin staan duurzaam vervoer centraal. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van onder meer onderwijsinstellingen in de regio en de gemeenten Arnhem en Nijmegen.

In totaal reizen dagelijks ongeveer honderdduizend studenten en medewerkers naar de campus. Dat kan op een slimmere en duurzamere manier dan nu, is de gedachte achter de campagne. Die moet mensen inspireren en aanzetten tot het maken van een duurzame vorm van reizen.

Ervaringsverhalen en reisopties

In deze campagne vertellen campusreizigers in Arnhem en Nijmegen over hun reis, onder wie Rijn IJssel-student Heeg. Zij delen hun ervaring en vertellen wat de meerwaarde hiervan is voor hen. Op de website naardecampus.nl staan reisopties met daarbij tips, handige weetjes, apps, acties en initiatieven die je helpen slimme keuzes te maken.

Challenge

Onderdeel van de campagne is een challenge, waarbij studenten en medewerkers (duurzame) prijzen kunnen winnen, zoals een treinreis naar Londen en een bon voor een diner in een duurzaam restaurant.

Samenwerkingspartners

Samenwerkingspartners binnen deze mobiliteitscampagne zijn naast Rijn IJssel onder meer de gemeenten Nijmegen en Arnhem, Radboudumc, Radboud Universiteit en onderwijsinstellingen Hogeschool Arnhem Nijmegen, ROC Nijmegen, Van Hall Larenstein en Yuverta.