Nieuws

Samen werken aan taal in Arnhem

10 april 2024

In Arnhem werken verschillende organisaties samen om mensen te helpen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer.

Op 9 april hebben we een contract getekend dat ze hier mee doorgaan. Dit deden ze in het Stadhuis van Arnhem. De gemeente Arnhem en de besturen van Stichting Pas, Rozet, Rijn IJssel en Rijnstad beloofden aan elkaar dat ze nog meer mensen gaan helpen.

Hiervoor werken ze samen in een Taalhuis.

In het Taalhuis zorgen we ervoor dat alle mensen in Arnhem die hulp nodig hebben met Nederlands spreken, schrijven of lezen, dat ook krijgen. Binnen het Taalhuis maken de organisaties afspraken wie wat doet en houden ze samen goed in de gaten dat het ook gebeurt.

Wethouder Kundić van de gemeente Arnhem is blij met de afspraken.

Ze weet zelf hoe moeilijk het is om de taal niet te kennen omdat ze 29 jaar geleden nieuw in Nederland kwam wonen. Ze zegt dat het belangrijk is dat iedereen kan meedoen. Zij wil dat alle partners goed met elkaar samenwerken om mensen te helpen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en computergebruik. Zij wil ook dat er voor alle Arnhemmers goede lessen zijn. Voor nieuwe Nederlanders en voor mensen al Nederlands kunnen maar die het beter willen leren.

Wil je meer weten over waar jij kunt leren?

Voor meer informatie kijk je op www.taalhuisarnhem.nl