Nieuws

Sportieve hits keuzedeel bij CIOS Arnhem

13 oktober 2022

Padel. Een sport die razendsnel wint aan populariteit. Net als kitesurfen. Sinds kort kunnen studenten bij CIOS Arnhem, onderdeel van Rijn IJssel, na het succesvol afronden van de keuzedelen aan de slag als (assistent-)instructeur binnen deze sportieve werkvelden.

Het gaat in beide gevallen om zogeheten keuzedelen. Daarmee kunnen studenten hun lesbevoegdheid halen voor deze sporten. De eerste groep van ongeveer dertig studenten volgt inmiddels het keuzedeel padel, waarbij zij één uur in de week theorie- en twee uur in de week praktijkles krijgen bij het CIOS in Arnhem.

Zo lang het weer het toelaat, reizen de volgers van het keuzedeel kitesurfen iedere maandagmiddag af naar Telstar Beach in Ermelo. De theorielessen vinden plaats in de koudere maanden. De studenten gaan daarna op zoek naar een stageplek. Het keuzedeel biedt ze de mogelijkheid die in Nederland óf daarbuiten te volgen.

Sjoerd Bloemberg, teamleider CIOS, is blij met het nieuwe aanbod. Hiermee maken we de mogelijkheden voor onze studenten nóg groter; we blijven ze uitdagen. Bovendien sluiten we met het aanbieden van deze keuzedelen mooi aan op de maatschappelijke trends.