Nieuws

YouthCore: Europese jongeren bijeen op Rijn IJssel

28 september 2023

Ze kwamen dinsdag en woensdag uit allerlei windstreken van Europa naar Rijn IJssel, de ruim dertig internationale studenten die deelnamen aan de YouthCore-conferentie. In Arnhem bogen zij zich op diverse manieren over themas als biodiversiteit, circulaire economie en klimaatactie.

Rijn IJssel was host van de conferentie, die werd georganiseerd in samenwerking met Buro Einstein en Provincie Gelderland. YouthCore is een jongerenvariant van het tweejaarlijkse internationale forum Encore, waarbij ditmaal onder anderen ministers van Milieu en andere politiek leiders zich in Arnhem buigen over diverse klimaatzaken. De bijeenkomst is dit jaar samengevoegd met de conferentie The future of us op Industriepark Kleefsewaard.

De studenten woonden bij Rijn IJssel onder meer diverse presentaties bij over onderwerpen die betrekking hebben op duurzaamheid. Ook hebben zij workshops gevolg over het uitwerken van een pitch in de vorm van zogenoemd design thinking (benadrukken, definiëren en ideeën). Verdeeld over zes teams presenteerden zij hun verhaal aan het eind van YouthCore. De drie winnende teams mogen donderdag hun pitch nogmaals presenteren, maar dan voor zon zeshonderd internationale politici en beleidsmedewerkers tijdens de conferentie The future of us.

Jongeren kregen tijdens YouthCore onder meer presentaties over duurzaamheid voorgeschoteld.