Nieuws

Zilver voor Rijn IJssel in duurzame ranking SustainaBul MBO

11 december 2023
Alexander van de Koevering en Han Savelkoel met de prijs in hun handen

Rijn IJssel heeft vrijdag 8 december een tweede plaats behaald in de categorie kickstarters (nieuwkomers) van het duurzame initiatief SustainaBul MBO. Dat is een methodiek die mbo-instellingen met kennisbijeenkomsten en een vragenlijst helpt bij het opstellen en monitoren van duurzaamheidsbeleid. Ook wordt deze ranking landelijk ingezet als benchmark.

Het is dit jaar de eerste keer dat Rijn IJssel meedoet aan dit initiatief. Han Savelkoel, binnen Rijn IJssel verantwoordelijk voor het invullen van de SustainaBul, heeft de afgelopen maanden informatie verzameld uit onderwijs, bedrijfsvoering, samenwerking met het bedrijfsleven en onze nieuwe strategische koers. De voorlopige conclusie: we doen al best veel aan duurzaamheid.

36 mbos

Inmiddels zijn 36 instellingen, die samen 75 procent van de mbo-studenten opleiden, aangesloten bij SustainaBul MBO. Een eerste plaats bij de kickstarters was er voor het Summa College; de Tech Campus van ROC Midden Nederland eindigde als derde. De tweede plaats voor Rijn IJssel is een stimulans om door te pakken, aldus Savelkoel. Door in beeld te hebben wat we doen en wat nog niet, kunnen we makkelijker stappen zetten naar een Rijn IJssel waar een sociale, leefbare en duurzame toekomst in het DNA zit van de organisatie en het onderwijs.

Savelkoel heeft de prijs samen in ontvangst genomen met Alexander van de Koevering van het college van bestuur. Dat gebeurde vrijdag tijdens het symposium Duurzaam Denken & Doen in Den Bosch.