Home

Sportopleiding mbo

Sportopleiding op het mbo bij CIOS Arnhem

Ben jij sportief, praktisch ingesteld en breng je graag mensen in beweging? Dan is een mbo-sportopleiding echt iets voor jou! Bij CIOS Arnhem leiden we al 60 jaar de sportleiders van morgen op. Dit doen we op één toplocatie met alle faciliteiten die je nodig hebt.

Bij ons kies je jouw eigen pad binnen de sportwereld. Onze sportopleidingen bieden een ruim aanbod aan specialisaties, keuzedelen en uitstroomprofielen, zodat jij je helemaal richt op wat je het leukste vindt. We leggen de lat hoog en kijken vooruit. Zo wordt jij klaargestoomd voor een succesvolle toekomst in de sportwereld.

CIOS Arnhem maakt deel uit van CIOS Nederland, een stichting die zich inzet voor een sportievere, socialere en gezondere samenleving. Dit is iets waar we trots op zijn! Wil jij jouw passie voor sport omzetten in een carrière? Ontdek dan snel de mogelijkheden van een sportopleiding op het mbo.

Medewerker sport en recreatie

BOL

Niveau 4

Beukenlaan

Tijdens de mbo-sportopleiding medewerker sport en recreatie leer je om mensen te helpen sporten en activiteiten te organiseren. Jij bent het gezicht van sportbedrijven, speeltuinen of campings. Je verwelkomt mensen en begeleidt diverse activiteiten. Dit ga je leren:

  • Begeleiden: Je verdiept je in het helpen van mensen bij sport- en bewegingsactiviteiten. Je leert hoe je als aanspreekpunt kunt optreden en ontwikkelt vaardigheden in samenwerken, organiseren en begeleiden.
  • Samenwerken en organiseren: Je leert om (sportieve) activiteiten te plannen en uit te voeren voor verschillende doelgroepen. Creativiteit met materiaal en goed teamwork zijn hierbij belangrijk. Jij weet hoe je jouw gasten en klanten het naar de zin maakt.
  • Veiligheid: Je leert toezicht houden en zorgt voor de veiligheid en gezondheid van de mensen met wie je werkt. Veiligheid staat altijd voorop!

Met deze mbo-sportopleiding kan je werken bij jouw favoriete sportclub, vakantiepark, fitnesscentra en nog veel meer! Wacht niet langer en meld je meteen aan.

Sport- en bewegingscoördinator

BOL

Niveau 4

Beukenlaan

Als sport- en bewegingscoördinator breng jij mensen moeiteloos in beweging. Je leert alles wat je nodig hebt om een succesvolle carrière in de sportwereld op te bouwen. Als toekomstig sportprofessional geef je leiding aan een team en organiseer je samen toernooien en trainingen. Je leert trainen, coachen en begeleiden. Jij hebt de kennis in huis om mensen fit te maken. Dit ga je leren:

  • Organiseren: Je leert stap voor stap hoe je evenementen en toernooien tot in de puntjes organiseert. Ook leer je hoe je een groep mensen moet aansturen voor en tijdens een evenement of toernooi.
  • Les- en leidinggeven: Je leert hoe je met zelfvertrouwen voor een groep staat. Of het nu gaat om sport- en bewegingsactiviteiten, clinics of andere evenementen. Jij kunt verschillende doelgroepen motiveren en inspireren.
  • Voeding: Naast sport is een gezonde levensstijl ook belangrijk. Daarom leer je hoe je projecten organiseert en begeleidt, waarbij je ook voedingsadviezen geeft.

Van sporten je beroep maken, dat wil jij toch ook? In het derde leerjaar van deze opleiding ga je je verder specialiseren. Je kiest een uitstroomprofiel dat past bij jouw interesses en ambities. Denk aan: bewegingsagogie, buurtsportcoach, leefstijlcoach en trainer-coach/instructeur. Word een sportexpert en meld je aan!

CIOS Arnhem als sportopleiding mbo

Onze sportopleidingen zijn gevestigd op de Beukenlaan. Dit gebouw is net verbouwd en wordt beschouwd als een van de mooiste mbo-sportcomplexen van Nederland. Bij CIOS Arnhem hebben we alles wat je nodig hebt om je sportdromen waar te maken. Onze locatie wordt (h)erkend als hét mbo onderwijs- en kenniscentrum voor Sport en Bewegen. Vanaf deze toplocatie volg jij de sportopleiding en begint jouw toekomst in de sportwereld!

Kom langs!

Bij Rijn IJssel krijg je niet alleen een diploma, maar ook alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor een belangrijke baan waarin jij het verschil maakt. Ben je nieuwsgierig geworden naar een van deze sportopleidingen? Ontdek of er binnenkort een open dag is of kom een dagje proefstuderen met een try- out!