Home

Volg een BBL opleiding in de zorg

een vrouw doet aan een andere vrouw voor hoe je een verband om een arm doet

Ben je klaar om jouw passie te volgen voor een carrière in de zorg? Wil je werken én leren combineren? De BBL opleidingen in de zorg bij Rijn IJssel zijn jouw springplank naar een betekenisvolle carrière in de gezondheidszorg. Lees verder en vind de opleiding die perfect bij jou past!

Waarom een opleiding in de zorg bij Rijn IJssel

Bij Rijn IJssel geloven we in leren door te doen. In onze BBL programmas werk je vier dagen per week in een zorginstelling en kom je één dag naar school. Deze praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat je niet alleen de nodige kennis opdoet, maar ook direct ervaring opbouwt in een echte werkomgeving. Onze ervaren docenten en begeleiders staan klaar om jou te ondersteunen bij elke stap van je leerproces. Zo verdien jij je diploma en doe je praktijkervaring op in dezelfde tijd.

jongen in een witte blouse doet een bloeddrukmeter om bij een vrouw

Ontdek de BBL zorgopleidingen bij Rijn IJssel

Als apothekersassistent ben je onmisbaar in de apotheek. Je adviseert klanten, beheert de voorraad en bereidt medicijnen voor. We leiden je in twee jaar op tot een deskundige op dit gebied.

Word de rechterhand van de dokter. Als doktersassistent plan je afspraken, assisteer je bij onderzoeken en ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten

Versterk je vaardigheden om zorg te dragen voor diegenen die hulp het hardst nodig hebben. We bereiden je met deze opleiding voor op een ondersteunende rol in diverse zorgsettings.

Zet je in voor patiëntenzorg op een hoger niveau. Als mbo-verpleegkundige coördineer je de zorg, voer je medische procedures uit en werk je nauw samen met andere zorgprofessionals.

Als Verzorgende IG heb je een belangrijke rol in de zorgsector. Je biedt individuele zorg en ondersteuning die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw cliënten.

vrouw in een witte blouse staat bij een patiënt aan een ziekenhuisbed

Eigenschappen die van jou een topper in de zorg maken

Succes in de zorg eist meer van je dan alleen praktische vaardigheden. Het is belangrijk dat je ook op persoonlijk vlak ontwikkelt. Herken jij je in de onderstaande eigenschappen?

 • Empathie: heb jij het vermogen om je in te leven in de gevoelens van anderen?
 • Communicatieve vaardigheden: het is belangrijk dat je duidelijk en effectief kan communiceren met je collegas, maar zeker ook met je klanten of patiënten.
 • Stressbestendig: kan jij goed functioneren onder druk en blijf je rustig in onverwachte situaties?
 • Aanpassingsvermogen: flexibel omgaan met veranderende omstandigheden speelt een grote rol. Geen dag is hetzelfde in de zorg.
jongen achter een balie geeft medicijnen aan een vrouw

Zet nu jouw stap vooruit in de zorg

De zorgsector heeft dringend behoefte aan jouw talent. Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan en je carrière naar een hoger niveau te tillen? Meld je vandaag nog aan voor een BBL opleiding in de zorg bij Rijn IJssel en zet die belangrijke eerste stap richting een belonende toekomst.

Na het afronden van je BBL opleiding staan er diverse carrièrepaden open. Afhankelijk van je gekozen studie kom je bijvoorbeeld terecht in een:

 • Ziekenhuis
 • Apotheek
 • Tandartsenpraktijk
 • Verzorgingstehuis
 • Dokterspraktijk
 • Kraamhulp
 • Thuiszorg

En op veel meer plekken!

vrouw is bezig met het schoonmaken van een wasbak

Praktische informatie

De toelatingseisen van de opleidingen, de vakken die je krijgt en informatie over je schoollocatie, vind je op de pagina van de opleiding die jij interessant vindt!

Try it out!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen over alle praktijkopleidingen in de zorg? Try it out! Kom proefstuderen en loop een dagje mee. Zo ontdek je of een BBL opleiding in de zorg bij jou past.

Kom langs en meld je aan voor een BBL opleiding in de zorg!

Droomde jij altijd al van de zorg en denk je alleen nog na over welke opleiding het precies wordt? Kom langs op een open dag, dan nemen wij de twijfels bij je weg!