Zorg & Welzijn

Welzijnsopleidingen

Jij kan écht het verschil gaan maken in iemands leven. Je helpt mensen die het moeilijk hebben zo goed mogelijk op weg en ondersteunt met dagelijkse taken. Of ga je toch liever met kinderen werken? Kan allemaal!

Daarom is een welzijnsopleiding zo mooi:

Jij helpt mensen verder in hun leven, een dankbare taak

Je kan als zorgexpert ook voor jezelf beginnen

Er is heel veel vraag naar mensen in de zorg!

Welke welzijnsopleidingen heeft Rijn IJssel?

Bij Rijn IJssel kies je uit veel verschillende opleidingen. Ga je bijvoorbeeld werken met ouderen, gehandicapten of kinderen? Of ga je aan de slag in een wijkteam als sociaal werker?

Opleidingen

  • Dienstverlening Jij vindt het leuk om mensen te helpen. Met evenementen organiseren, schoonmaken en ruimtes klaarmaken bijvoorbeeld
  • Kind & Onderwijs Draag bij aan de ontwikkeling van kinderen tot 12 jaar en werk samen in een team van professionals. Of zorg met docenten dat elke leerling zich kan ontwikkelen!
  • Sociaal & Maatschappelijk Ben je een echt mensenmens? Je ondersteunt mensen die ergens zijn vastgelopen in hun leven

Praktische informatie

De toelatingseisen van de opleidingen, de vakken die je krijgt en informatie over je schoollocatie, vind je op de pagina van de opleiding die jij interessant vindt!

Open dagen

Een open dag bezoeken is dé manier om erachter te komen welke opleidingen bij je passen. Stel docenten en studenten alle vragen die je hebt. Zij vertellen je over stages, de vakken die je krijgt en nog veel meer!

Try-outs

Twijfel je nog tussen een paar welzijnsopleidingen? Of heb je er een op het oog, maar wil je zeker weten dat het écht bij je past? Meld je dan aan voor een try-out en kom een dagje proefstuderen!

Nog vragen?

Heb je nog andere vragen over een welzijnsopleiding of het studeren bij Rijn IJssel? Neem dan contact op met het Studie Informatiepunt (Stip) via de mail, chat of WhatsApp. Zij geven antwoord op al jouw vragen!

Studie Informatiepunt

stip@rijnijssel.nl