Zorg & Welzijn

Train de trainer gedelegeerd toetser risicovolle voorbehouden handelingen

Train de trainer

Leer hoe je verpleegkundigen of verzorgenden IG kunt beoordelen en begeleiden in het vakkundig uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.

Volgens de wet BIG moet de uitvoering van de risicovolle- en voorbehouden handelingen in gezondheidsinstellingen op een veilige manier gebeuren. Verpleegkundigen niveau 4/5 en verzorgenden IG die hierin bevoegd zijn, moeten daarom regelmatig kunnen aantonen dat ze bekwaam zijn in het uitvoeren van deze handelingen. Om dat te beoordelen wordt vaak gewerkt met gedelegeerde toetsers.

Als 'gedelegeerd toetser' kun je beoordelen of een medewerker bevoegd en bekwaam is om verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Ook kun je als toetser medewerkers begeleiden en instrueren. Zo help je collega's om weer vakkundig en bevoegd te worden in het uitvoeren van voorbehouden en risicovolle handelingen.

Wat leer je?

In de cursus 'Train de trainer' nemen we een aantal risicovolle en voorbehouden handelingen als uitgangspunt. We trainen hiermee de gedelegeerde toetser'. Het gaat dan over het begeleiden en beoordelen van collegas in de praktijk.

In de cursus werken we vanuit de protocollen van Vilans. Dat zijn protocollen die verpleegkundigen en verzorgenden helpen om veilige zorg te kunnen verlenen.

Na het volgen van deze cursus:

  • kun je als gedelegeerd toetser' een medewerker begeleiden en instrueren om weer bekwaam te worden voor voorbehouden en risicovolle handelingen
  • kun je als gedelegeerde toetser' beoordelen of een medewerker nog bevoegd en bekwaam is om voorbehouden en risicovolle handelingen uit te voeren en daarbij de registratie verrichten

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte.

Voor wie is deze cursus?

Ben je gediplomeerd BIG-geregistreerd verpleegkundige? En wil je in het werkveld collegas kunnen begeleiden bij het onderhouden van de verpleegtechnische vaardigheden? Deze cursus maakt je de expert.

Duur

De cursus beslaat drie dagdelen van drie uur per dagdeel.

Omdat het een maatwerktraject is, wordt in een gesprek met onze adviseur het precieze programma besproken. Er volgt een maatwerkofferte.

Data en locatie

Maatwerk, incompany

Groepsgrootte

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en wordt vastgesteld in overleg.

Kosten

Afhankelijk van de groepsgrootte.