Leerbedrijven

Retail Leerlab

In samenwerking met lokale ondernemers is er een omgeving gecreëerd die voor zowel ondernemers als studenten meerwaarde heeft. In het Retail Leerlab worden kennis, ervaring en nieuwe ontwikkelingen met elkaar gedeeld met als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van de binnenstad van Arnhem. Dit onder het motto: de student van nu is de medewerker voor de toekomst.

Leven lang ontwikkelen

De sterkere verbinding en samenwerking met de beroepsopleiding biedt ondernemers de mogelijkheid om aan te geven aan welke voorwaarden de toekomstige medewerker moet voldoen; wat moet hij/zij kennen en kunnen. Op deze manier hebben de ondernemers direct invloed op het beroepsonderwijs. Dit project sluit naadloos aan bij de ambitie van Rijn IJssel als het gaat om RIJk onderwijs en praktijkleren. Het leren in de praktijk in plaats van in een gesimuleerde schoolsituatie is een krachtige bron van inspiratie en motivatie voor studenten.

Maar het Retail Leerlab doet meer. Op allerlei terreinen gaan de technologische en ook vakinhoudelijke ontwikkelingen zo snel dat medewerkers in alle sectoren zich regelmatig moeten blijven scholen om voldoende bij de tijd te zijn. Rijn IJssel biedt deze scholing aan, onder andere in het leerlab. Datzelfde geldt voor onze docenten. Zij krijgen les in de dagelijkse praktijk van het beroepenveld waarin zij lesgeven.

Retail Leerlab

In het centrum van Arnhem is een fysieke ontmoetingsruimte gerealiseerd waar ondernemers, studenten en docenten elkaar ontmoeten. Hier worden gasten ontvangen en workshops gegeven. Voor en door ondernemers, maar ook studenten en docenten van Rijn IJssel en hbo-instellingen kunnen hieraan deelnemen. Net zoals het personeel van diverse ondernemers uit de stad Arnhem.

Contact

Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij geopend
van 10:00 tot 16:00 uur.

In de schoolvakanties is het Retail Leerlab gesloten.

Bereikbaar via: retailleerlab@rijnijssel.nl

Waar vind je ons?