BPV/Stage/Leerwerkplek

BPV/stage/leerwerkplek

Dat gebeurt maar bij een enkele opleiding. Je kunt ook kijken op www.stagemarkt.nl naar een geschikte plek. Op deze site staan alleen erkende leerbedrijven.

Dat verschilt per opleiding. De meeste opleidingen beschikken wel over een bestand met stagebedrijven, maar voor een stageplek moet je wel zelf solliciteren. Ook kun je kijken op www.stagemarkt.nl. Op deze site staan alleen erkende leerbedrijven.

Een organisatie die erkenning wil als leerbedrijf kan zich melden bij de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Een erkend leerbedrijf is onder andere te vinden op www.stagemarkt.nl.

Dat betekent dat je een nieuwe werkplek dient te vinden of dat je moet overstappen naar een BOL-opleiding. Overleg met je studieloopbaanbegeleider.

Dat gebeurt bij een aantal opleidingen wel. Bij andere opleidingen weer niet. Kijk voor een leerwerkplek op www.stagemarkt.nl. Op die site staan alleen erkende leerbedrijven.

Dat kan, maar dan is het wel belangrijk dat je een (on)betaald contract hebt voor minimaal 20 uur, met een erkend leerbedrijf binnen een bepaalde termijn. Het verschilt per opleiding hoeveel tijd je hebt om een leerwerkplek te vinden. Vraag na bij de opleiding hoeveel tijd je hebt na de start.

Om een activiteit of project aan te melden kunt u het beste contact opnemen met de betreffende stagecoördinator. Vind hier de stagecoördinatoren.

BPV staat voor BeroepsPraktijkVorming en wordt ook wel stage genoemd.