Overig

Digitale toegang

Wi-Fi

Bij Rijn IJssel maak je gebruik van het Wi-Fi netwerk eduroam. Om hierop in te loggen heb je een account van Rijn IJssel nodig. Zowel medewerkers als studenten loggen in met hun e-mailadres van Rijn IJssel. Voor studenten bestaat dit e-mailadres uit het studentnummer, aangevuld met @rijnijssel.nl. Bijvoorbeeld: 012345678@rijnijssel.nl

Tip: Eduroam is niet alleen bij Rijn IJssel beschikbaar. Dit educatieve Wi-Fi netwerk is wereldwijd beschikbaar. Waar zoal? Kijk hier waar Eduroam beschikbaar is.

Inloggen op vaste computers

Als je in de gebouwen van Rijn IJssel gebruik wilt maken van een vaste computer, dan log je in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van jouw Rijn IJssel account. Zowel medewerkers als studenten gebruiken hiervoor het deel vóór het apenstaartje (@) van je Rijn IJssel e-mailadres. Voor studenten is de gebruikersnaam gelijk aan het studentnummer.

Inloggen op andere Rijn IJssel systemen

Steeds meer systemen van Rijn IJssel gebruiken hetzelfde inlogscherm. Zodra je dit scherm ziet, kun je inloggen met dezelfde gegevens zoals bij het kopje Wi-Fi vermeld staat.

Hier zie je een oranje paars inlogscherm met een Rijn IJssel logo en een veld voor een emailadres en wachtwoord

Microsoft Authenticator

Voor het inloggen op een systeem van Rijn IJssel krijg je als student te maken met een extra stap. Daarvoor maakt Rijn IJssel gebruik van Microsoft Authenticator. Open de handleiding om te kijken hoe je de app installeert op je telefoon.

Hoe werkt het aanmelden bij Rijn IJssel?

  1. Bij het aanmelden opent zich een scherm met een nummer
  2. Dit nummer voer je vervolgens in op de Authenticator app en klik op ja

Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Ga naar: www.passwordreset.microsoftonline.com. Door je gebruikersnaam op te geven, kun je in twee stappen je wachtwoord zelfstandig herstellen. Lukt je dit niet? Ga naar de helpdesk of servicedesk.

Zelfstandig wachtwoordherstel werkt alleen als er van jou een 'alternatief e-mailadres' bekend is. Zodra je jouw wachtwoord wilt herstellen via bovengenoemde procedure, wordt de herstelinstructie en herstelcode naar dat e-mailadres gestuurd. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld je privé e-mailadres.

Om een alternatief e-mailadres in te stellen ga je naar www.aka.ms/ssprsetup en volg je de instructies op het scherm. Het instellen van een alternatief e-mailadres is een eenmalige actie.

Wachtwoord wijzigen

Als het tijd is om het wachtwoord van je Rijn IJssel account te wijzigen, doe je dit via deze webpagina. Bij gebruikersnaam kun je hetzelfde hanteren als onder het kopje Wi-Fi is vermeld. Volg de instructies op het scherm. Zodra je wachtwoord gewijzigd is, geldt dat dus voor alle eerder genoemde systemen.

Let op: vergeet niet na het wijzigen van je wachtwoord je Wi-Fi verbinding van het nieuwe wachtwoord te voorzien, en zaken zoals e-mailsynchronisatie opnieuw in te stellen met het juiste wachtwoord. Anders loop je het risico dat er telkens met een oud wachtwoord op jouw account wordt ingelogd.

Het wachtwoord dient aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 8 tekens
  • Mag niet eerder gebruikt zijn
  • Moet een combinatie zijn van hoofdletters, kleine letters, getallen en bijzondere tekens
  • Mag niet je gehele of gedeeltelijke e-mailadres bevatten

Lukt het niet?

Medewerkers kunnen dan op 'plein - weten en regelen - help en ondersteuning - inloggen, wachtwoord, wifi' een handleiding vinden.

Studenten kunnen dan bellen met de helpdesk op: 026 3129111.