Techniek, IT & Laboratorium

Laboratoriumopleidingen

Metingen en tests uitvoeren op chemische stoffen en levende organismen vind jij superleuk! Onderzoek bijvoorbeeld of het oppervlaktewater wel schoon genoeg is.

Daarom is een laboratoriumopleiding zo mooi:

Meer dan de helft van je studie breng je door in het lab.

De banenkansen zijn goed! 96 procent van de afgestudeerden heeft binnen 1,5 jaar een baan

Je kan soepel doorstromen naar het hbo dankzij onze samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Welke laboratoriumopleidingen heeft Rijn IJssel?

Als je bij Rijn IJssel kiest voor een laboratoriumopleiding, dan start je altijd met Allround laborant op niveau 3.

  • Analist | Allround laborant Ben jij nieuwsgierig en gek op biologie, chemie en natuurkunde? Trek je labjas dan maar aan!

Tijdens je opleiding kan je doorstromen naar de niveau-4-opleiding. Je kiest dan uit de uitstroomprofielen Chemisch-fysisch en Biologisch medisch .

Praktische informatie

De toelatingseisen van de opleidingen, de vakken die je krijgt en informatie over je schoollocatie, vind je op de pagina van de opleiding die jij interessant vindt.

Open dagen

Een open dag bezoeken is dΓ© manier om erachter te komen welke opleidingen bij je passen. Stel docenten en studenten alle vragen die je hebt. Zij vertellen je over stages, de vakken die je krijgt en nog veel meer!

Try-outs

Twijfel je nog tussen een paar laboratoriumopleidingen? Of heb je er een op het oog, maar wil je zeker weten dat het Γ©cht bij je past? Meld je dan aan voor een try-out en kom een dagje proefstuderen!

Nog vragen?

Heb je nog andere vragen over een laboratorium opleiding of het studeren bij Rijn IJssel? Neem dan contact op met het Studie Informatiepunt (Stip) via de mail, chat of WhatsApp. Zij geven antwoord op al jouw vragen!

Studie Informatiepunt

stip@rijnijssel.nl