Aannemer nieuwbouw Velpercampus Rijn IJssel bekend

18

april

2019

BINX Smartility is de aannemer van het onderwijsgebouw van Rijn IJssel op het voormalige AkzoNobel-terrein aan de Velperweg in Arnhem.Hier komen de opleidingen van Techniek & ICT en een gedeelte van de Entree opleiding.

BINX Smartility won de aanbestedingsprocedure. De aannemer bouwde eerder onder meer Focus Filmtheater in Arnhem en diverse scholen, zoals nieuwbouw van Saxion in Apeldoorn, het Udens College en het vakcollege (Campus 013) in Tilburg. Op dit moment is het Zone.college in Doetinchem in aanbouw en loopt de voorbereiding voor het Almende College in Silvolde. Michiel Akkersdijk, directeur projecten Rijn IJssel: “BINX Smartility maakt de komende periode in afstemming met Ector Hoogstad Architecten en Buro SBH het definitieve ontwerp. Als alle vergunningen definitief en onherroepelijk zijn, kunnen we starten met de bouw. Dat is naar verwachting in oktober 2019.”

Het bouwplan voor het onderwijsgebouw, dat er deels al staat en deels nieuwbouw betreft, heeft de welstandstoets van gemeente Arnhem doorstaan. In het welstandsbeleid gaat het om de kwaliteit van de bouwplannen op zich en in relatie tot hun omgeving. “We dagen initiatiefnemers uit om iets moois voor zichzelf te maken, maar ook een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de stad als gehéél”, aldus de gemeente Arnhem.

Ook opleidingen van de clusters Creatieve Industrie en Entree & Maatwerk (dat met de internationale schakelklas & educatie gaat verhuizen) gaan naar de Velpercampus. Evenals de stafdiensten en het college van bestuur. Met het creëren van de Velpercampus kan Rijn IJssel toekomstbestendig onderwijs geven, in een aantrekkelijke en uitdagende leeromgeving die nauw aansluit bij de praktijk.  De campus zal naar verwachting in de loop van 2020-2021 gereed zijn.