Home

Rijn IJssel als mbo hotelschool

Droom je ervan om de sterren van de hemel te serveren in een bruisend hotel? Zie jij jezelf al als de spil in het web van gastvrijheid, waar elk detail telt? Stap binnen in de wereld van de hotelschool bij Rijn IJssel en ontdek hoe jij het verschil maakt in de hotellerie.

Werken in een hotel is allesbehalve saai; het is een wereld die constant in beweging is en waar geen dag hetzelfde is. Afhankelijk van jouw passie en talent, kun je verschillende richtingen op binnen het hotelwezen. Of je nu de voorkeur geeft aan de dynamiek achter de schermen, het maken van culinaire meesterwerken, of het direct in contact staan met de gasten, Rijn IJssel biedt je met praktijkgerichte hotelopleidingen alle mogelijkheden.

Facilitair

In de facilitaire dienstverlening ben je de drijvende kracht die zorgt voor een goede operationele werking binnen het hotel. Dit is waar alles wat je niet direct ziet, toch onmisbaar is voor de ultieme gastervaring. Bij Rijn IJssel kun je je specialiseren in twee hoofdgebieden binnen de facilitaire dienstverlening:

Horeca en Bediening

De keuken en het restaurant zijn het hart van vele hotels, waar gasten komen en genieten van lokale en internationale smaken. Heb jij een passie voor eten en drinken? Onze horecaopleidingen bieden je de kans om je culinaire én sociale vaardigheden te ontwikkelen:

Leidinggeven & ondernemen

Wil jij je verder ontwikkelen tot een leidinggevende positie binnen de hotelindustrie? Rijn IJssel biedt koptrajecten aan (niveau 4), waarin we je op een praktische manier opleiden tot:

  • Leidinggevende bakkerij: Ontwikkel de vaardigheden om een bakkerij te leiden, terwijl je ook de fijne kneepjes van het bakkersvak leert.
  • Leidinggevende bediening: Leer hoe je een restaurant team goed aanstuurt en zorg draagt voor een uitmuntende ervaring van ontvangst tot afscheid.
  • Leidinggevende keuken: Wordt meester in het managen van de keuken en het aansturen van een culinair team om hoogwaardige gerechten te leveren.
  • Manager ondernemer horeca: Verwerf de kennis en vaardigheden om een eigen horeca onderneming te starten en succesvol te beheren, van marketing tot financiën.
  • Manager ondernemer horeca | Food & hospitality Pre-hbo: Bereid je voor op een toekomst als horeca ondernemer of manager met een stevige basis in zowel praktische als theoretische onderdelen van de horeca. De perfecte opstap naar een hbo-opleiding.

Passie voor koken?

Sta jij liever in de keuken dan dat je in de weer bent met gasten? Of gaat jouw hart sneller kloppen van versgebakken brood ? Met onze mbo bakkerij- én koksopleidingen bak jij binnenkort de sterren van de hemel.

Rijn IJssel als mbo hotelschool

Je ziet, binnen een hotel kun je alle kanten op. Ontdek de mogelijkheden bij Rijn IJssel als hotelschool voor het mbo. Ontworpen om je niet alleen de theorie te leren, maar ook om je praktische ervaring op te laten doen. Zo ben je volledig voorbereid op een succesvolle carrière in het hotel, welke richting je ook kiest.

Praktische informatie

De toelatingseisen van de opleidingen, de vakken die je krijgt en informatie over je schoollocatie, vind je op de pagina van de opleiding die jij interessant vindt!

Try it out!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen over alle mogelijkheden in een hotel? Try it out! Kom proefstuderen en loop een dagje mee. Zo ontdek je of een mbo-opleiding gericht op de hotelsector bij jou past.

Meld je aan voor een mbo-opleiding aan de hotelschool!

Ben jij al zeker van je zaak en is het alleen nog maar de vraag in welk onderdeel jij aan de slag gaat? Wacht niet langer en meld je meteen aan voor jouw favoriete opleiding.

Vragen? Mailof Whatsapp ons gerust!