Rijn IJssel en Vreedenhoff bekrachtigen samenwerking

18

februari

2019

Rijn IJssel en Stichting Vreedenhoff hebben hun samenwerking bekrachtigd in een overeenkomst. Donderdagmiddag 14 februari zetten cvb-voorzitter van Rijn IJssel, Ben Geerdink, en directeur van Stichting Vreedenhoff, Wout Oldhoff, hun handtekening onder deze overeenkomst. De samenwerking leidt tot het verzorgen van post-initieel onderwijs door Rijn IJssel aan medewerkers van Vreedenhoff en een stageplek bij Vreedenhoff voor studenten die de opleiding Sociaal Werk volgen.

Oldhoff legt uit dat beide organisaties innovatie hoog op de agenda hebben staan. Een van de middelen daartoe is het Old-School programma van Stichting Vreedenhoff. Hierbij oefenen deelnemers, zoals studenten, om als 'kennisdetectives' informatie te verzamelen die niet voor de hand ligt. Zij gaan hiervoor in gesprek met zorgvragers, zoals ouderen, en reconstrueren hun levensverhalen. De kennisdetectives oefenen zo waardevolle innovatievaardigheden die ze in hun eigen leven weer in kunnen zetten en de zorgvragers krijgen oprechte erkenning. "We komen elkaar steeds vaker tegen en passen goed bij elkaar", legt Oldhoff uit. Jeroen Marée, directeur Zorg & Welzijn van Rijn IJssel, vult aan: "Als je met elkaar het goede voor medewerkers en studenten wilt, zoals  innovatie om de dienstverlening verder te verbeteren en  ‘een leven lang ontwikkelen’ om medewerkers in hun kracht te blijven zetten, moet je elkaar opzoeken in groot en klein verband."

De organisaties willen dat werknemers en studenten gaan beschikken over up-to-date vakkennis en een breed scala aan beroepsvaardigheden. Het verwerven van de benodigde kennis en skills vindt bij voorkeur in de beroepspraktijk plaats.

 

 

 

Meer informatie
https://www.vreedenhoff.nl/old-school-vreedenhoff