Bestuurder Kitty Oirbons vertrekt bij Rijn IJssel

25

juni

2019

Kitty Oirbons, lid van het college van bestuur, gaat Rijn IJssel verlaten. Met ingang van het nieuwe schooljaar start Oirbons als bestuurder van Het Baken, een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Almere.

Rijn IJssel kent een tweehoofdig college van bestuur. In dat bestuur beheerde Oirbons vooral de onderwijsportefeuille. Met haar vertrek gaat Rijn IJssel op zoek naar een vervanging die zich gaat inzetten op de doorontwikkeling van RIJk Onderwijs: het onderwijsconcept van Rijn IJssel.

Oirbons heeft ruim acht jaar bij Rijn IJssel gewerkt. Met steeds het belang van de studenten voor ogen én wat de praktijk nodig heeft, zette ze zich in voor de kwaliteit en innovatie van het onderwijs. Belangrijk daarin is dat het onderwijs van Rijn IJssel aansluit bij de leerbehoefte en motivatie van de student. Oirbons: “Studenten moeten hun eigen tempo of verdieping kunnen aanbrengen. Dat betekent dat we steeds meer van ‘leerstof’- naar ‘leerlinggericht’ onderwijs gaan. Bij Rijn IJssel stemmen we het onderwijs af op wat de student nodig heeft. Dat kan alleen met een flexibel inzetbaar curriculum én een passende begeleiding door de loopbaancoach. Ik ben trots op de stappen die we de afgelopen jaren, samen met onze partners in het werkveld, hebben kunnen zetten.”

Rijn IJssel is Oirbons dankbaar voor de belangrijke bijdrage die zij de afgelopen jaren heeft geleverd aan het onderwijs en wenst haar veel succes en werkplezier in de uitdaging die ze aangaat bij Het Baken.