Sterk Entree in Gelderland

27

maart

2019

Ongeveer 175 Entree-docenten van zes roc’s en één aoc hebben elkaar ontmoet tijdens de eerste gezamenlijke uitwisselingsbijeenkomst die plaatsvond op dinsdagmiddag 26 maart. Ontmoeten en van elkaar leren stond centraal.

Ton Heerts
De middag begon met een welkomstwoord van Ton Heerts van de MBO Raad waarin hij aangaf dat Entree-docenten heel belangrijk zijn: “Een mbo kan niet zonder dat we ook Entree hebben. De individuele docent maakt het verschil. Een typische Entree-docent is een kameleon, soms heel duidelijk én soms meegaand.” Daarna konden de deelnemers kiezen uit verschillende workshops zoals Rekenen of Entree in het werkveld.

Vervolg?
Als het aan de deelnemers ligt, vindt een vervolg plaats, want het doel van de bijeenkomst (ontmoeten, kennisdelen, ervaringen uitwisselen) is absoluut behaald. De organisatoren kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Behalve Rijn IJssel namen de volgende onderwijsinstellingen deel aan deze inspirerende middag: roc Aventus, roc Rivor, roc Nijmegen, roc A12, Landstede, Graafschap College en Jacobus Fruytier scholengemeenschap (JSFG).

YouTube
Klik hier voor het filmpje gemaakt door M&C-stagiaire Myrthe.