Toekomstdromen, een fotoreportage

30

mei

2020

Dromen over de toekomst. Het kan. De toekomstdromen van studenten van Entree zijn vastgelegd in portretfoto’s. Enkele van deze afbeeldingen zijn dit weekend gepubliceerd in de magazines van diverse landelijke en regionale dagbladen, waaronder Algemeen Dagblad en de Gelderlander.

Sinds het op slot gaan van de scholen geven de onderwijsteams van Entree op afstand les. Een enorme uitdaging, ook voor de studenten. De eerste weken was het zoeken. Hoe blijven we in contact? Hoe 'zien' we studenten als ze niet op school zijn? Met de studenten van de septemberinstroom hebben we een band. Maar met de studenten die in februari van dit jaar zijn gestart, hebben we maar vier weken een relatie kunnen opbouwen.

Toch kan er veel. Dat laat dit artikel – gepubliceerd onder de titel ‘Mevrouw Maaike’ mist haar studenten en fotografeert ze in omgetoverd busje - zien. De portretten over toekomstdromen zijn prachtig. Het verhaal erachter is zeker zo mooi. De afgelopen weken hebben deze studenten wekelijks een foto-opdracht gekregen die door Maaike is samengevat in een collage. Elke week een plaatje van de hele groep. Een relatief eenvoudige opdracht, maar zonder begeleiding en contact was dit niet mogelijk.

Na weken foto's te hebben gemaakt van allerlei thema's waren de studenten bij de laatste opdracht zelf aan de beurt. Maak een portretfoto van jezelf. Studenten hebben een heel kwetsbare kant van zichzelf laten zien, de eigen portretfoto's vertellen hun levensverhaal…

De reportage ‘Toekomstdromen’ laat zien dat studenten Entree, die vaak een kwetsbare doelgroep worden genoemd, een gezicht en een verhaal hebben. Zij hebben de afgelopen weken hun veerkracht laten zien! Dit geeft de onderwijsteams van Entree de energie die nodig is om in deze pittige tijd onderwijs en begeleiding te blijven bieden en ontwikkelen voor de toekomst.

Bekijk HIER het hele artikel uit Algemeen Dagblad van 30 mei of download hier de pdf.