Vijftig studenten Rijn IJssel ingezet bij vaccineren

3

maart

2021

Zeker vijftig studenten van de Rijn IJssel-opleidingen Doktersassistent, Verzorgende en Verpleegkundige zijn gereed om vanaf volgende week te helpen met vaccineren tegen het coronavirus. De mbo’ers gaan de GGD Gelderland-Midden ondersteunen op de ‘priklocaties’ Papendal (bij Arnhem) en de Reehorst in Ede.

De eerste groep studenten is de afgelopen tijd versneld opgeleid om aan de slag te gaan bij het vaccineren. Dat is gebeurd nadat de GGD had aangegeven de hulp van Rijn IJssel goed te kunnen gebruiken. Nu het aantal priklocaties verder groeit, neemt ook de vraag toe naar mensen die kunnen vaccineren. “De hulp van studenten is dus zeer welkom.” Alle studenten hebben naast een intensieve training op school succesvol een bekwaamheidstest afgelegd.

Rijn IJssel is blij op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan het vaccineren, zegt een woordvoerder. “Met het enorme tekort aan stageplaatsen in het mbo is dit een mooie gelegenheid om een groep studenten praktijkervaring te kunnen bieden. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat GGD-medewerkers worden ontzien.”

De samenwerking tussen Rijn IJssel en de GGD loopt zeker tot september. De studenten mogen in de zomervakantie doorwerken. Mogelijk volgen binnen enkele weken nog vijftien Rijn IJssel-studenten die kunnen helpen bij het toedienen van vaccinaties tegen het coronavirus.