Home

CodeFest

CodeFest

Op 27 en 28 maart 2023 organiseert Rijn IJssel voor de zesde keer een CodeFest. Het evenement duurt 24 uur en vindt plaats op de derde verdieping van Tech Plaza op Tivolilaan 40 te Arnhem.

Wat is het?

Voor programmeurs is een CodeFest het uitgelezen evenement om te laten zien wat ze kunnen. Het CodeFest is beperkt in tijd en heeft een opdracht waar de programmeurs aan werken. Het doel van het evenement is om programmeurs onderling te laten strijden om verkozen te worden tot beste team. Verder is de aanwezigheid van bedrijven heel belangrijk. Bedrijven die op zoek zijn naar programmeurs kunnen bij dit soort evenementen programmeurs scouten en eventueel voorzien in een baan of stageplek.

Wat betekent het voor Rijn IJssel?

Middels het CodeFest kunnen de studenten van de opleiding applicatieontwikkelaar laten zien wat ze kunnen bewerkstelligen in beperkte tijd. Bedrijven, die voornamelijk bekend zijn uit de stages, kunnen ook hier eventuele kandidaten scouten voor een stage of een baan aan het einde van de opleiding. Verder maken de studenten op deze wijze al kennis met het bedrijfsleven en leren ze onderling samenwerken.

Planning

27 maart 09:00 Intro CodeFest
27 maart 10:00 Start wedstrijd
27 maart 18:00 tot 20:00: Friet en snacks
28 maart 07:00 tot 08:00: Hardlopen voor de liefhebbers
28 maart 07:00 tot 08:00: Ontbijt
28 maart 10:00: Einde wedstrijd
28 maart 12:00: Prijsuitreiking

Wat betekent het voor bedrijven?

Wat kan een CodeFest betekenen voor u, als bedrijf? Deze vraag kunnen wij, als opleider, voor u beantwoorden.

Algemeen

Een CodeFest is een 'programmeer-marathon' van 24 uur (non-stop) waarin groepen van twee tot vier programmeurs een applicatie realiseren. Wat kan een CodeFest voor uw bedrijf betekenen? Op een CodeFest kunt u gemotiveerde studenten, mogelijke toekomstige stagiair(e)s of zelfs werknemers, aan het werk zien. Tevens krijgt u een kijkje in het RIJk Onderwijs binnen de opleiding Applicatieontwikkelaar van Rijn IJssel.

Bezoeken?

Als u het evenement wil bezoeken, bent u van harte welkom. Het evenement vindt plaats in Tech Plaza, Tivolilaan 40 te Arnhem in lokalen 3.33 en 3.36. U kunt tijdens reguliere kantooruren gewoon het pand betreden. U kunt zich het beste telefonisch melden zodra u op de locatie bent. U kunt ons bereiken op 06 14237861 (P. Wouters).

Participeren?

Als bedrijf kunt u zich aanmelden voor het ondersteunen van dit evenement. Denk bijvoorbeeld aan: het gedeeltelijk begeleiden van studenten, of meehelpen met het opstellen van de specificaties, of de beoordeling van de geschreven software, of ...

Wilt u participeren dan kunt u contact met ons opnemen via het volgende e-mailadres: codefest@rijnijssel.nl of telefonisch via 06 14237861.

Docenten opleiding Software developer

codefest@rijnijssel.nl026 3129400

Huishoudelijke regels

De huishoudelijke regels worden nageleefd door iedereen die meedoet aan het CodeFest. De naleving van de regels worden gecontroleerd door de aanwezige docenten: Lorenz Michels, Luuk Burgers, Thibault Zegers, Pascal Wouters.

De volgende huishoudelijke regels worden gehanteerd:

Algemeen

 1. Het gebruik van alcohol en drugs is ten strengste verboden. Hierop zal niet worden gewaarschuwd; het leidt direct tot uitsluiting van jou en je groep van het CodeFest en van het Rijn IJssel-terrein.
 2. Roken mag alleen buiten de poort
 3. Het is toegestaan om zelf frisdrank, snoep, chips of andere etenswaren mee te nemen.
 4. Tijdens het CodeFest houd je je werktafel schoon, zodat er goed gewerkt kan worden.
 5. Er wordt geen slaapgelegenheid ingericht. Slaapzakken, kussens, matjes etc. zijn toegestaan om mee te nemen.
 6. Er is geen gelegenheid om te douchen, het is wel mogelijk om je in de toiletten op te frissen.

Na het CodeFest wordt de ruimte geheel en gezamenlijk opgeruimd.

Er mogen tijdens CodeFest geen games worden gespeeld in de CodeFestruimte

Eten en drinken

 1. Je mag eten en drinken aan de sta-tafel.
 2. Bij uitzondering mag je aan de werktafel eten en drinken, op eigen risico.
 3. Grotere maaltijden kun je nuttigen in de kantine of op de daarvoor aangewezen plekken.

Gedrag

 1. Iedereen met respect behandelen, rust en orde in de klas.
 2. Blijf van andermans spullen af.
 3. Tafels en stoelen op de plaats laten staan.
 4. Ruim altijd je eigen spullen op.

Overtreding van bovenstaande regels kan uitsluiting betekenen voor jou en je groep van het CodeFest en van het Rijn IJssel-terrein.

Toegestane ruimtes

Alleen de ruimtes zoals aangegeven op de plattegrond zijn toegankelijk. Andere verdiepingen zijn niet toegestaan om te betreden. De plattegrond zal op de dag zelf aanwezig zijn in het lokaal.

een jongen en meisje achter hun laptops