Overig

Eduroam

Wat is Eduroam?

Op de meeste locaties van Rijn IJssel is een draadloos netwerk beschikbaar, genaamd eduroam. Eduroam is een internationale samenwerking van onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Buiten Rijn IJssel is dit netwerk beschikbaar bij alle aangesloten instellingen. Voor een actueel overzicht van aangesloten instellingen zie: www.eduroam.nl. Dit netwerk is gratis te gebruiken met jouw Rijn IJssel-account.

Eduroam app

Gebruik wifi op je smartphone via de app geteduroam. Deze app configureert eduroam-accounts met behulp van per instelling op maat gemaakte profielen. Om de juiste instellingen te krijgen download je de geteduroam app in de Google Playstore of Apple App store. Log in met je Rijn IJssel-account voor de juiste instellingen

Wie kan Eduroam gebruiken?

Eduroam kan gebruikt worden door iedereen die een Rijn IJssel e-mailadres heeft.

Verbinden gaat op de meeste apparaten in twee eenvoudige stappen:

  • Maak verbinding met het draadloze netwerk eduroam.
  • Log in met je Rijn IJssel inlognaam (of leerlingnummer) aangevuld met @rijnijssel.nl en bijbehorende wachtwoord. (bijvoorbeeld als je inlognaam j.jansen is dan log je in met j.jansen@rijnijssel.nl)

Mocht jouw apparaat tijdens het verbinden om aanvullende instellingen vragen, dan moet je onderstaande instellingen aanhouden:

Meer informatie

Meer informatie over Eduroam kun je vinden op de website van Eduroam.