Jouw weg vooruit

Zodat jij verder komt

Lees hier de verhalen van student Deborah en docent Fien.

Deborah

Droom

Deborah heeft maar één droom: het bouwen van een robot die plastic en ander afval uit het water haalt. Ik ben opgegroeid naast de Rijn. Helaas zie ik zoveel plastic en ander afval in het water drijven, zoals blikjes en wattenstaafjes. Het is mijn persoonlijke missie om het rivierafval op te ruimen met robots. Ik vind het te gek om technologische vernieuwing in te zetten voor een beter milieu.

Groei

Bij de BBL-opleiding Technicus engineering mechatronica leer je alles over het ontwerpen en bouwen van producten. Ook krijg je de skills mee om leiding te geven aan collegas. Aan het begin van de opleiding wist ik niets over elektrotechniek en was ik hier best onzeker over. Inmiddels weet ik hoe de disciplines werken en samenkomen. Dat geeft mij een enorme boost! Het leukste van mijn opleiding is het testen van je zelfgemaakte product. Ik ben nu bezig met het ontwerpen van een prototyperobot die als een stofzuiger afval uit het water vist.

Coaching

Deborah krijgt extra coaching op het gebied van duurzaam ontwerpen. Ik ben gekoppeld aan een docent die veel ervaring heeft met het ontwerpen van een milieubewust design. Samen met mijn docent denken we out of the box: iets wat wel allebei heel leuk vinden. Mijn docent helpt mij om echt buiten de gebaande paden te denken. Samen leren we elke dag iets nieuws.

Fien Drester

Motivatie

Toen Fien zon twee jaar geleden binnenstapte bij Rijn IJssel, wist ze al voor wie ze kwam: voor studenten die net die ene stap extra willen zetten. De studenten op de vavo zijn vaak heel gemotiveerd. Ze willen een deelcertificaat halen of een diploma op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau. De studenten hebben vaak scherp voor ogen waarom ze dit willen behalen. Bijvoorbeeld voor een bepaald beroep of vervolgopleiding.

Maatwerk

We moedigen studenten aan om het anders te durven doen. Je kunt apart vakken volgen en examen doen op jouw tempo. Dat geeft de mogelijkheid om je op andere vlakken door te ontwikkelen. Wat wil je allemaal leren? Waar ligt je behoefte? Zijn er vakgebieden waar je in eerste instantie niet aan hebt gedacht? Waar een wil is, is een weg. Ik neem studenten graag aan de hand.

Mogelijkheden

Bij Rijn IJssel bereiden we studenten voor op de toekomst. De wereld verandert voortdurend en samen kijken we naar wat er nodig is. De student is daarbij het uitgangspunt, niet de lesstof, legt Fien uit. Daarom willen we dat de student zo snel mogelijk in aanraking komt met het werkveld. Dan wordt duidelijk welke skills en vaardigheden er nodig zijn. Door buiten de bestaande kaders te kijken, ontstaat er een wereld vol mogelijkheden.