Horeca & voeding

Een eigen bedrijf in de horeca of het hotelwezen is balanceren tussen vakmanschap en ondernemerschap. Bijblijven is van groot belang en wij bieden veel verschillende trainingen en workshops aan die de expertise van horecamedewerkers kunnen vergroten.

IJscentrum

Rijn IJssel Vakschool Wageningen is sinds 1999 de standplaats van 'het IJscentrum' opgericht met 10 partners, nu inmiddels 18 partners groot, vanuit de brancheorganisatie, het onderwijs en toeleveranciers. Het doel is de professionaliteit van de ambachtelijke ijsbereiding te waarborgen en tegelijkertijd de ondernemer te steunen in de bedrijfsvoering. In het kader hiervan verzorgt het IJscentrum diverse trainingen, workshops en themadagen, gebaseerd op vaktechniek, verkooptechniek en bedrijfsvoering. Tevens organiseert het IJscentrum de jaarlijkse nationale ijsvakwedstrijden en de tweejaarlijkse beurs IJsvak.

Bakkerij

De bakker en vakmanschap gaan hand in hand, maar hoe zorgt een ambachtelijk bedrijf ervoor dat het de concurrentiestrijd aan kan met de supermarkten? Bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen kunt u voor deze standaardvaardigheden terecht. Daarnaast ook voor ‘Kooksurvivals’ en ‘Receptuur berekenen’.

School voor Italiaanse Gastronomie

De School voor Italiaanse Gastronomie is een samenwerking tussen Academia Barilla, een vermaard opleidingsinstituut voor de authentieke Italiaanse gastronomie van de Barilla Group uit de Italiaanse stad Parma, en Rijn IJssel. Rijn IJssel kan met trots, als enige school binnen de Benelux, het aanbod van Italiaanse gastronomie aanbieden onder accreditatie van Academia Barilla. Het totale aanbod voor de School voor Italiaanse Gastronomie wordt door Rijn IJssel Vakschool Wageningen uitgevoerd en gefaciliteerd door in Italië gecertificeerde docenten. Kijk voor meer informatie hier.