Loopbaan & carrière

Talentscan

Voor kandidaten die via werkgevers of gemeenten overwegen een opleiding te volgen in het kader van een leer-werktraject.

 • Digitale test op locatie Rijn IJssel, 2-2,5 uur
 • Gesprek 30 minuten

De exacte data en tijden worden afgesproken in overleg tussen de opdrachtgever en de zorgfrontoffice (en bij het gesprek met de intaker) bij Rijn IJssel.

Talentscan: € 75,00 excl. btw
Talentscan inclusief gesprek: € 135,00 excl. btw

Rijn IJssel is ten aanzien van de Talentscan btw-plichtig.

Rijn IJssel, Kronenburgsingel 16 te Arnhem

De Talentscan vindt plaats in een ruimte waar ook andere kandidaten een test maken.

Rijn IJssel Training & Opleiding
Astrid van de Laar
026 3537260
training-opleiding@rijnijssel.nl

Details

Kandidaten kunnen worden getest op alle mbo-niveaus. De testuitslag wordt gerelateerd aan het kwalificatiedossier van de gewenste opleiding. Hierin zijn de beroepscompetenties leidend. De AMN test brengt gegevens van de kandidaat in kaart. Deze gegevens worden omgezet in betekenisvolle informatie.

De onderdelen, waarop informatie wordt geïnventariseerd, zijn:

 • Cognitieve aanleg;
 • Leermotivatie;
 • Persoonlijkheid;
 • Begeleidingsstijl.

Werkwijze

De procedure voor het afnemen van de Talentscan zonder gesprek kent de volgende stappen (digitale test):

 1. De kandidaat wordt per mail aangemeld door de opdrachtgever bij de frontoffice van Rijn IJssel Zorg (zorgfrontoffice@rijnijssel.nl). De opdrachtgever levert bij de aanmelding de gewenste gegevens aan. Dit zijn voorletters, tussenvoegsel, achternaam (inclusief meisjesnaam), geboortedatum en geboorteplaats en het e-mailadres van de kandidaat.
 2. De zorgfrontoffice zal een afspraak met de kandidaat maken en nodigt de kandidaat per mail uit voor de digitale test.
 3. De uitslag van de digitale test wordt per mail verzonden door de zorgfrontoffice aan Rijn IJssel Training & Opleiding.
 4. Rijn IJssel Training & Opleiding zal de rapportage per mail verzenden aan de opdrachtgever, indien dit vooraf is afgesproken met de kandidaat.
 5. Rijn IJssel Training & Opleiding verzorgt de facturering van het afnemen van de AMN test en de factuur wordt verzonden naar de opdrachtgever.

De procedure voor het afnemen van de Talentscan inclusief gesprek kent de volgende stappen:

 1. De kandidaat wordt per mail aangemeld door de opdrachtgever bij de frontoffice van Rijn IJssel Zorg (zorgfrontoffice@rijnijssel.nl). De opdrachtgever levert bij de aanmelding de gewenste gegevens aan. Dit zijn voorletters, tussenvoegsel, achternaam (inclusief meisjesnaam), geboortedatum en geboorteplaats en het email adres van de kandidaat.
 2. De zorgfrontoffice zal een afspraak met de kandidaat maken en nodigt de kandidaat per mail uit voor de digitale test.
 3. Het gesprek zal binnen 10 werkdagen plaatsvinden na het afnemen van de digitale test. Rijn IJssel heeft een poule van intakers. Afhankelijk van de gewenste opleiding zal de zorgfrontoffice een intaker benaderen om het gesprek te voeren.
 4. De intaker maakt de afspraak voor het gesprek en nodigt de kandidaat per mail uit.
 5. De intaker voert het gesprek met de kandidaat waarin de resultaten worden besproken.
 6. De intaker zal het gesprek vastleggen in een rapportage.
 7. De gehele rapportage (inclusief de rapportage van de intaker) wordt per mail verzonden door de zorgfrontoffice aan Rijn IJssel Training & Opleiding, indien dit vooraf is afgesproken met de kandidaat
 8. Rijn IJssel Training & Opleiding zal de rapportage per mail verzenden naar de opdrachtgever.