Uiterlijke Verzorging

Brancheopleiding medisch pedicure

Wil je je vaardigheden uitbreiden en dat bekronen met een diploma dan kun je, als je een pedicurediploma hebt, de brancheopleiding medisch pedicure volgen. Deze opleiding wordt aangeboden op de locatie van Rijn IJssel waar ook de opleidingen schoonheidsverzorging en de mbo-opleiding tot (medisch) pedicure gegeven wordt.

Rijn IJssel heeft jarenlange ervaring in opleiden en is voorlopig erkend door de brancheorganisatie ProVoet als opleider voor de brancheopleiding (medisch) pedicure.

Deze opleiding is geschikt voor:

 • Pedicures die medisch pedicure willen worden (extra verdieping en kennis in het vak).
 • (Allround) schoonheidsspecialisten die medisch pedicure als extra dienst willen aanbieden in de salon. Zij dienen wel eerst het diploma van de  (branche)opleiding pedicure te hebben behaald.

Deze opleiding start elk halfjaar bij voldoende deelnemers.

De opleiding duurt 40 weken, waarbij er één dag in de week les is.

U kunt deze opleiding volgen voor € 2095,00 inclusief btw en leermiddelen. Hier komen nog de kosten voor het afleggen van het examen bij. Deze kosten zijn op dit moment nog niet bekend.

Rijn IJssel Training & Opleiding
training-opleiding@rijnijssel.nl

Lesdetails

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Praktijk Voetverzorging
 • Theorie Anatomie & Fysiologie
 • Theorie Specifieke Pathologie
 • Theorie van de praktijk
 • Ondernemerschap (starten van een eigen praktijk)

Praktijk medisch pedicure
In de praktijk werk je op een klant. Dit kunnen klanten zijn uit je eigen omgeving of klanten uit het klantenbestand van Rijn IJssel. In deze lessen komt het behandelen en screenen van risicopatiënten (diabetes, reuma, spasme, oudere-en/of verwaarloosde voeten) aan bod. Ook leer je verschillende specialistische technieken toepassen om diverse pijnklachten van klanten te verminderen zoals: nagelbeugels, viltherapie, nagelreparaties en ortheses. Als medisch pedicure heb je een signalerende rol bij het voorkomen van voetproblemen. Deze casussen worden in de praktijk besproken. Nog meer dan bij de pedicure speelt het geven van schoen- en thuisadvies en het doorverwijzen naar en samenwerking met een andere discipline een belangrijke rol.

Theorie Anatomie & fysiologie, theorie specifieke pathologie, theorie van de praktijk
Tijdens de theorie komt het menselijk lichaam aan bod dit is een verdieping op de pedicure. Verder behandelen we de theorie van de risicovoeten en de specialistische technieken. Ook ziekteleer wordt uitgebreid besproken. Tevens is er een onderdeel specifiek gericht op de praktijk: materiaal- en instrumentkeuze en het aanleren van vaardigheden zoals een screening of specialistische techniek.

Ondernemerschap (starten van een eigen praktijk)
Bij ondernemerschap is het uiteindelijke doel een ondernemersplan schrijven. Dit sluit je af met een assessment. Je start je eigen bedrijf.

Praktische voordelen

 • Medisch pedicure is een beroep dat je makkelijk vanuit huis kunt uitvoeren.
 • Je kunt ambulant bij mensen aan huis langsgaan.
 • In deze branche is voldoende werkgelegenheid.
 • Flexibele werkuren.

Waarom Rijn IJssel

Vijf redenen om te kiezen voor Rijn IJssel:

 1. We leiden al meer dan 25 jaar studenten op tot pedicure en sinds de komst van medisch pedicure, 10 jaar geleden, leiden wij ook studenten op tot medisch pedicure.
 2. We hebben veel contact met het werkveld. Bij het reguliere traject moeten de studenten stagelopen en komen we bij bedrijven. Hierdoor is het mogelijk voor de branche studenten om ervaring op te doen buiten de schoollessen.
 3. We zetten in op coaching en gepersonaliseerd leren. Er is altijd een mogelijkheid om een traject op maat te maken mocht dit nodig zijn. We bieden de mogelijkheid om meerdere praktijklessen te volgen.
 4. We beschikken over alle materialen en technieken van deze tijd zoals een groot praktijklokaal waar er met, door en van elkaar geleerd wordt.
 5. We leren je hoe je een eigen bedrijf kunt starten.

Locatie

Deze opleiding wordt gegeven op onze locatie Middachtensingel 2 in Arnhem.