Uiterlijke Verzorging

Brancheopleiding pedicure

Wil je je vaardigheden uitbreiden en dat bekronen met een diploma dan kun je de brancheopleiding pedicure of medisch pedicure volgen. Deze opleiding wordt aangeboden op de locatie van Rijn IJssel waar ook de opleidingen schoonheidsverzorging en de mbo-opleiding tot (medisch) pedicure gegeven wordt.

Rijn IJssel heeft jarenlange ervaring in opleiding(en) en is voorlopig erkend door de brancheorganisatie ProVoet als opleider voor de brancheopleiding (medisch) pedicure.

Deze opleiding is geschikt voor:

 • Professionals werkend in de beauty-branche.
 • (Allround) schoonheidsspecialisten die pedicure als extra dienst willen aanbieden in de salon.
 • Werkzoekenden en omscholers.
 • Als je zelfstandig ondernemer wilt zijn én graag met mensen werkt.
 • Mensen die een baan zoeken in een branche waar veel werkgelegenheid is.

Deze opleiding start elk halfjaar bij voldoende deelnemers.

De opleiding duurt 40 weken, waarbij er één dag in de week les is.

U kunt deze opleiding volgen voor € 2095,00 inclusief btw, leermiddelen en materialenpakket. Hier komen nog de kosten voor het afleggen van het examen bij. Deze kosten zijn op dit moment nog niet bekend.

Rijn IJssel Training & Opleiding
training-opleiding@rijnijssel.nl

Lesdetails

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Praktijk Voetverzorging
 • Theorie Anatomie & Fysiologie
 • Theorie Specifieke Pathologie
 • Theorie van de praktijk
 • Ondernemerschap (starten van een eigen praktijk)

Praktijk Pedicure
In de praktijk werk je op een klant. Dit kunnen klanten zijn uit je eigen omgeving of klanten uit het klantenbestand van Rijn IJssel. Je begint met een cosmetische pedicurebehandeling. Daarna breiden wij de diverse technieken steeds verder uit. Denk hierbij aan het behandelen van voetgerelateerde klachten maar ook aan het geven van schoen- en thuisadvies of het doorverwijzen naar een andere discipline.

Theorievakken
Tijdens de theorie komt het menselijk lichaam aan bod. Ook ziekteleer wordt uitgebreid besproken. Tevens is er een onderdeel specifiek gericht op de praktijk: zoals welke instrumenten worden er gebruikt en voor welk onderdeel gebruik je deze instrumenten, wat is de werkwijze van eelt snijden en zo voort.

Ondernemerschap (starten van een eigen praktijk)
Bij ondernemerschap is het uiteindelijke doel een ondernemersplan schrijven. Dit sluit je af met een assessment. Je start je eigen bedrijf.

Praktische voordelen

 • Pedicure is een beroep dat je makkelijk vanuit huis kunt uitvoeren.
 • Je kunt ambulant bij mensen aan huis langsgaan.
 • In deze branche is volop werk.
 • Flexibele werkuren.

Waarom Rijn IJssel

Vijf redenen om te kiezen voor Rijn IJssel:

 1. We leiden al meer dan 25 jaar studenten op tot pedicure en sinds de komst van medisch pedicure, 10 jaar geleden, leiden wij ook studenten op tot medisch pedicure.
 2. We hebben veel contact met het werkveld. Bij het reguliere traject moeten de studenten stagelopen en komen we bij bedrijven. Hierdoor is het mogelijk voor de branche studenten om ervaring op te doen buiten de schoollessen.
 3. We zetten in op coaching en gepersonaliseerd leren. Er is altijd een mogelijkheid om een traject op maat te maken mocht dit nodig zijn. We bieden de mogelijkheid om meerdere praktijklessen te volgen.
 4. We beschikken over alle materialen en technieken van deze tijd zoals een groot praktijklokaal waar er met, door en van elkaar geleerd wordt.
 5. We leren je hoe je een eigen bedrijf kunt starten.

Locatie

Deze opleiding wordt gegeven op onze locatie Middachtensingel 2 in Arnhem.